Αποδεικνύεται ότι η Xiaomi σκοπεύει να πάρει τον δρόμο της Apple και να αρχίσει να εμφανίζει ειδοποιήσεις στα smartphones της αν ο χρήστης έχει εγκαταστήσει τρίτες μπαταρίες. Όχι μόνο αυτό, αλλά η εταιρεία θα επιβραδύνει και τις ταχύτητες φόρτισης.

Η Xiaomi πρόσφατα κυκλοφόρησε την έκδοση 5.6.0 του Mi Security app, μιας εφαρμογής η οποία μεταξύ άλλων έχει σαν στόχο να προστατέψει την μπαταρία και να πραγματοποιήσεις διάφορες ρυθμίσεις φόρτισης. Εντός της, το XDA Developers ανακάλυψε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να εμφανίζει ειδοποίηση και να μειώνει την ταχύτητα φόρτισης, αν ανιχνεύσει ότι έχει εγκατασταθεί μια μη εγκεκριμένη μπαταρία.

Η προειδοποίηση αναφέρει στο χρήστη ότι η μπαταρία θα πρέπει να έχει αντικατασταθεί μόνο από εξουσιοδοτημένο κέντρο και ότι η χρήση μιας μη εγκεκριμένης μπαταρίας μπορεί να προκαλέσει καταστροφή στη συσκευή. Προς το παρόν, σύμφωνα με το XDA Developers, η προειδοποίηση θα εμφανίζεται μόνο σε χρήστες στη Κίνα και δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τις global συσκευές.

Οι πληροφορίες αυτές αμέσως έφεραν τις συγκρίσεις με την Apple, η οποία εισήγαγε ένα feature το οποίο ειδοποιούσε τους χρήστες αν η μπαταρία δεν είχε εγκατασταθεί από έναν εξουσιοδοτημένο τεχνικό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.