Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του Poco Launcher, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του σαν έναν default launcher στο MIUI με το Pocophone F1, ήταν το συρτάρι εφαρμογών. Και αυτό γιατί το MIUI δεν είχε κάτι τέτοιο, εξαναγκάζοντας τους χρήστες να βασίζονται σε launchers τρίτων. Κάτι τέτοιο όμως θα αλλάξει πολύ σύντομα, καθώς η Xiaomi δοκιμάζει εντατικά ένα συρτάρι εφαρμογών στον MIUI launcher μαζί με app shortcuts.

Με την τελευταία και πιο πρόσφατη alpha build του MIUI launcher και πιο συγκεκριμένα η έκδοση 4.10.6.1025-06141703, λαμβάνει πλέον το συρτάρι εφαρμογών. Βάσει των screenshots, μαθαίνουμε ότι θα μπορείς να πιέσεις στο μεσαίο πλήκτρο της app bar του κάτω μέρους της homescreen για να ανοίξεις το συρτάρι εφαρμογών. Προς το παρόν, ένα swipe από το κάτω μέρος δεν φαίνεται να ανοίγει το app drawer.

Όταν το συρτάρι εφαρμογών επεκτείνεται, τα πρόσφατα χρησιμοποιηθέντα apps μπαίνουν στην κορυφή, ενώ τα άλλα apps γίνονται listed με αλφαβητική σειρά. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες από κάτω, υπάρχει ένα βέλος προς τα κάτω για να κλείσει το συρτάρι εφαρμογών. Αλλά και πάλι, δεν μπορείτε με swipe down στο συρτάρι εφαρμογών να το κλείσετε προς το παρόν. Εκτός από την καλοδεχούμενη αυτή προσθήκη, έχουμε και την προσθήκη των app shortcuts. Πρόκειται για quick actions που εμφανίζονται όταν πιέζετε το εικονίδιο του app για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

O MIUI launcher βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε alpha stage ανάπτυξης, που σημαίνει ότι θα βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου. Επομένως δεν προτείνουμε να τον χρησιμοποιήσετε σαν τον default launcher. Αν πάλι θέλετε να τον δοκιμάσετε, μπορείτε να τον κατεβάσετε από τον σύνδεσμο που δίνουμε παρακάτω. Θυμηθείτε, ότι σε αντίθεση με τον Poco Launcher, αυτός ο launcher περιορίζεται μόνο σε smartphones που τρέχουν MIUI. Για να ενεργοποίησεις το συρτάρι εφαρμογών μετά την εγκατάσταση του laincher, πίεσε παρατεταμένα στην lock screen, στη συνέχεια Settings και μετά More. Εδώ, θα βρείτε μια επιλογή στη κινεζική γλώσσα, κάτω από το settings group Home Screen Settings. Πιέστε πάνω σε αυτήν και θα ανοίξει μια νέα οθόνη με δυο επιλογές για την home screen. Αν και τα περιεχόμενα και αυτής της σελίδας είναι στα Κινέζικα, θα μπορέσετε να αντιληφθείτε την επιλογή για το συρτάρι εφαρμογών βάσει των γραφικών στοιχείων που τις συνοδεύουν.

Κατεβάστε από εδώ τον MIUI Launcher (alpha)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.