Οι under-display fingerprint scanners είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των Android flagship smartphones, από το 2018. Ωστόσο, η τεχνολογία έχει κάπως στάσιμη για καιρό, καθώς είναι πολύ δύσκολο να καινοτομήσεις σε έναν σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Όμως, πρόσφατα η Xiaomi έλαβε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μιας νέας τεχνολογίας σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να μπορεί να χρησιμοποιεί τον αισθητήρα σε οποιοδήποτε μέρος της οθόνης.

Αυτά είναι υπέροχα νέα για τον τελικό χρήστη, καθώς δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε πολλές φορές να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας, επειδή τοποθετήσετε το δάχτυλο σας με ακρίβεια στον under-display fingerprint scanner για να μπορεί να το διαβάσει. Με την τεχνολογία που κατοχύρωσε η Xiaomi θα μπορείς να ξεκλειδώνεις τη συσκευή, όπου και αν ακουμπήσεις το δάχτυλο σου.

Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Xiaomi παρουσιάζει πώς λειτουργεί η τεχνολογία, καθώς θα έχει μια σειρά από πομπούς υπέρυθρου φωτός LED κάτω από το στρώμα χωρητικής οθόνης αφής και πάνω από την κανονική οθόνη AMOLED. Η συστοιχία των δεκτών υπέρυθρου φωτός θα βρίσκεται πάνω από τους πομπούς υπέρυθρου φωτός LED. Όλοι οι πομποί και δέκτες υπέρυθρου φωτός LED που αναφέρονται παραπάνω είναι τα βασικά δομικά στοιχεία για τον under-display fingerprint scanner.

Όταν ο χρήστης θέλει να σαρώσει το δακτυλικό του αποτύπωμα στην οθόνη, αγγίζει την οθόνη με το δάχτυλό του, η χωρητική οθόνη αφής καταγράφει την αφή, τη θέση και το σχήμα του άκρου του δακτύλου και στη συνέχεια η διάταξη των υπέρυθρων πομπών φωτός LED εκπέμπει φως έξω από την οθόνη μόνο στο σχήμα και τη θέση του άκρου του δακτύλου. Λάβετε υπόψη ότι οι γύρω πομποί φωτός LED δεν θα ανάψουν σε αυτήν την περίπτωση.

Στη συνέχεια, το υπέρυθρο φως θα ανακλάται πίσω αφού έρθει σε επαφή με το άκρο του δακτύλου και θα φτάσει στους δέκτες υπέρυθρου φωτός. Μετά, τα δεδομένα της ταχύτητας του υπέρυθρου φωτός θα χρησιμοποιηθούν για τη χαρτογράφηση του περιγράμματος του δακτυλικού αποτυπώματος και θα συγκριθούν με τα αποθηκευμένα στοιχεία του δακτυλικού αποτυπώματος για να επαληθευτεί εάν ο χρήστης είναι ο ίδιος με αυτόν που έχει αποθηκεύσει τα δεδομένα. Εάν ισχύει, ο χρήστης θα μπορεί να ξεκλειδώσει το smartphone από οποιοδήποτε σημείο της οθόνης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.