Οι σαρωτές αποτυπωμάτων εντός οθόνης, βρίσκονται στην αγορά τα τελευταία δυο χρόνια, με την vivo να είναι η πρώτη εταιρεία η οποία προέβη στο επίσημο λανσάρισμα ενός τέτοιου smartphone, το vivo X20 Plus UD, το οποίο κατέφθασε τον Ιανουάριο του 2018. Από τότε, το feature υιοθετήθηκε σε smartphones πολλών κατασκευαστών, αν και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε LCD οθόνη, εξαιτίας της κατασκευής του panel.

Σήμερα, ο Lu Weibing ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του έχει καταφέρει επιτυχώς να ενσωματώσει έναν FP snanner κάτω από μια οθόνη LCD και μάλιστα έδειξε πως αυτός λειτουργεί σε ένα Redmi Note 8 Pro.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις LCDs ήταν το backlight module που θα δημιουργούσε παρεμβολές με τον οπτικό σαρωτή αποτυπωμάτων. Ωστόσο, το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Redmi κατάφερε να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα και πλέον εργάζεται πάνω στην προώθηση του feature στη διαδικασία της μαζικής παραγωγής.

Πίσω στο 2019, ορισμένες εταιρείες στη Κίνα, ανακάλυψαν τρόπο για το πως να βάλουν έναν αισθητήρα κάτω από ένα LCD panel και φαίνεται ότι η Redmi είναι η πρώτη εταιρεία που θα το παρουσιάσει σε smartphone.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.