Το πρωτότυπο του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Xiaomi Automobile θα παρουσιαστεί το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τον Luo Baojun, γενικό διευθυντή του παραρτήματος της Xiaomi στο Πεκίνο-Τιαντζίν, ο οποίος υποσχέθηκε επίσης ότι θα δούμε «καινοτομίες» στο όχημα.

Η Xiaomi ανακοίνωσε την παραγωγή του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου τον Μάρτιο του περασμένου έτους, μετά την οποία η Xiaomi Automobile Co. Ltd. ολοκλήρωσε τη βιομηχανική και εμπορική εγγραφή με κεφάλαιο 10 δισεκατομμυρίων yuan (περίπου 1,43 δισεκατομμύρια ευρώ).

Η εταιρεία διευθύνεται από τον Lei Jun με πάνω από 500 υπαλλήλους που εργάζονται στην Ε&Α υπό τον ίδιο. Τα σχέδια δείχνουν ότι η Xiaomi Automobile θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο EV σε δύο φάσεις στη Ζώνη Οικονομικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης του Πεκίνου.

Η σωρευτική ετήσια παραγωγή του εργοστασίου αναμένεται να είναι 300.000 οχήματα, εκ των οποίων η πρώτη και η δεύτερη φάση έχουν παραγωγική ικανότητα 150.000 οχημάτων.

Στις αρχές του 2022, ο Lei Jun έθεσε την απαίτηση για το τμήμα smartphone της Xiaomi να γίνει μια μέση λύση για ολόκληρη την εταιρεία. Αυτό θα ενθαρρύνει τις μεταφορές ταλέντων και τεχνολογίας στην αυτοκινητοβιομηχανία στο μέλλον.

Σε απάντηση στη νέα απαίτηση, ο Zeng Xuezhong, ανώτερος αντιπρόεδρος του Ομίλου Xiaomi και πρόεδρος του τμήματος κινητής τηλεφωνίας, δήλωσε ότι το τμήμα κινητών τηλεφώνων της Xiaomi πραγματοποιεί μηνιαίες πολυδιάστατες τεχνικές ανταλλαγές με την ομάδα αυτοκινήτων που περιλαμβάνουν τη μπαταρία, την απεικόνιση, το λογισμικό, και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Το πρώτο EV μαζικής παραγωγής της Xiaomi Automobile θα κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.