Νωρίτερα φέτος, η Xiaomi άνοιξε το δικό της τμήμα καμερών, αφιερωμένο στην επίτευξη κορυφαίων επιδόσεων στη φωτογραφία των smartphone της. Πλέον, ο συνιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Lin Bin, μας δείχνει ένα επερχόμενο smartphone, το οποίο θα καταφθάσει με κάμερα  48MP.

Υπενθυμίζουμε, ότι το Huawei P20 Pro ερχόταν με αισθητήρα των 40MP, ενώ το Nokia 808 Pureview με αισθητήρα των 41MP. Ο αισθητήρας των 48MP του νέου Xiaomi smartphone είναι τόσο σπάνιος που μπορούμε να σκεφθούμε μόνο δυο πιθανότητες. Είτε πρόκειται για τον Sony IMX586 που είναι ένας 48MP quad Bayer sensor που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, είτε ο Samsung Bright GM1 48MP που ανακοινώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Αυτού του τύπου οι αισθητήρες χρησιμοποιούν την τεχνολογία Pixel Binning για να βελτιώσουν την ποιότητα της εικόνας, αλλά ο μεγαλύτερος αριθμός pixels, επιτρέπει και υψηλής ποιότητας ψηφιακό zoom. Και πάλι όμως, η Huawei επέλεξε ένα dedicated telephoto module στο Mate 20 Pro και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν και η Xiaomi θα ακολουθήσει μια παρόμοια τακτική ή αν επιλέξει μόνο και μια κάμερα σαν τη Google.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.