Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας αποφάσισε την αναστολή των πωλήσεων iPhone χωρίς φορτιστή στο κουτί. Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει επιβάλει πρόστιμο ύψους 2.3 εκατομμυρίων δολαρίων στην Apple. Αυτό δημοσιεύτηκε στο ομοσπονδιακό μητρώο της Βραζιλίας.

Το υπουργείο αναφέρει ότι εφαρμόζεται πρόστιμο ύψους 12.274.500 BRL, ακυρώνεται η καταχώρηση των iPhone που εισάγονται στην αγορά από το μοντέλο iPhone 12, και γίνεται άμεση αναστολή της προμήθειας όλων των smartphone της Apple, ανεξαρτήτως μοντέλου ή γενιάς που δεν συνοδεύονται από φορτιστή.

Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν θα εφαρμόσει το πρόστιμο εάν η Apple δεν αναστείλει αμέσως τις πωλήσεις των τηλεφώνων της χωρίς φορτιστή, αλλά κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο εάν η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο δεν ακολουθήσει τις τοπικές οδηγίες στο εγγύς μέλλον.

Τον Οκτώβριο του 2021, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενημέρωσε την Apple και τη Samsung ότι οι εταιρείες δεν ήταν ξεκάθαρες σχετικά με τον λόγο που αφαίρεσαν τον φορτιστή από τα κουτιά των smartphones τους.

Έπειτα, τον Μάιο, η κυβέρνηση ζήτησε από τη ρυθμιστική αρχή προστασίας των καταναλωτών της Βραζιλίας να ξεκινήσει διοικητικές διαδικασίες κατά της Apple και της Samsung.

Με την εισαγωγή των Galaxy Z Flip 4 και Z Fold 4 στη Βραζιλία, η Samsung συμμορφώθηκε με τις οδηγίες της βραζιλιάνικης κυβέρνησης και τώρα περιλαμβάνει τον φορτιστή στο κουτί των νέων smartphones της. Η Apple, από την άλλη πλευρά, δεν έχει το αξεσουάρ στα κουτιά των iPhone.

Τον Οκτώβριο του 2020, όταν παρουσίασε τη σειρά iPhone 12, η ​​Apple είπε ότι στόχευε να είναι ουδέτερη από άνθρακα έως το 2030. Σύμφωνα με την εταιρεία, σε αυτό θα βοηθήσει η αφαίρεση του φορτιστή από τα νέα iPhone, καθώς οι πελάτες της έχουν πολλούς φορτιστές στην κατοχή τους.

Τούτου λεχθέντος, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν μηνύσει την Apple ή ζήτησαν διευκρινίσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εταιρεία έπρεπε να διανείμει τον φορτιστή με νέες συσκευές iPhone. Σε κάθε περίπτωση, η Apple σχολιάσει το θέμα και ισχυρίζεται ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της κυβέρνησης της Βραζιλίας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.