Το γεγονός ότι η Volton θα εισέλθει στη κινητή τηλεφωνία, το γνωρίζαμε εδώ και αρκετό καιρό, αφού η εταιρεία είχε γνωστοποιήσει τα σχέδιά της από αρκετά νωρίς. Προηγουμένως, όλες οι προσπάθειες άλλων εταιρειών να δραστηριοποιηθούν ως εικονικός πάροχος είχαν ναυαγήσει, το σκηνικό όμως φαίνεται να αλλάζει και η αρχή θα γίνει με τη Volton.

Όπως ανέφερε ο Διονύσης Τσίτος, Managin Director της εταιρείας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η εταιρεία βρίσκεται στη γραμμή εκκίνησης για την είσοδό της στη τηλεπικοινωνιακή αγορά. Aξίζει να σημειωθεί, ότι ήδη από το 2021 είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της να εισέλθει στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας και είχε έρθει σε συζητήσεις με κάθε έναν πάροχο κινητής, χωρίς να μπορέσει να καταλήξει σε μια συμφέρουσα συμφωνία. Έτσι ζήτησε την μεσολάβηση της ΕΕΤΤ, καταλήγοντας τελικά στη Vodafone.

Η Volton, αφού θα είναι αναγκασμένη να νοικιάζει το δίκτυο μέσω του οποίου θα παρέχει υπηρεσίες, θα πρέπει οι τιμές χονδρικής να είναι τέτοιες που θα της επιτρέψουν να μπορέσει να δραστηριοποιηθεί κερδοφόρα.

Ο πιο πρόσφατος πάροχος που λειτούργησε ως εικονικός στη κινητή τηλεφωνία, ήταν η Cyta Hellas, η οποία το 2018 εξαγοράστηκε τελικά από την Vodafone έναντι 118 εκ. ευρώ περίπου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.