Σε μια κίνηση που θα μπορούσε να ταρακουνήσει σημαντικά την ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, η Volkswagen ανακοίνωσε τα σχέδιά της να παρουσιάσει ένα συμπαγές ηλεκτρικό όχημα με τιμή περίπου 20.000 ευρώ έως το 2027. Αυτό αποτελεί άμεση απάντηση στην αυξανόμενη κυριαρχία των Κινέζων κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίοι έχουν κατακτήσει με επιτυχία ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς με τις προσιτές ηλεκτρικές προσφορές τους.

Η ανακοίνωση της Volkswagen έρχεται σε μια εποχή που η αγορά EV βιώνει μια σημαντική αλλαγή. Ενώ τα EV έχουν κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, οι υψηλές τιμές τους παραμένουν σημαντικό εμπόδιο για πολλούς καταναλωτές. Αντίθετα, η κινεζική αγορά EV έχει ανθίσει, κυρίως λόγω της διαθεσιμότητας μοντέλων χαμηλού κόστους.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη να ανταγωνιστεί σε αυτό το εξελισσόμενο τοπίο, η Volkswagen θέλει να κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο προσιτά στον μέσο καταναλωτή. Ο Thomas Schäfer, Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας Volkswagen, τόνισε τη σημασία των ελκυστικών, εισαγωγικών οχημάτων για την προώθηση της ευρείας υιοθέτησης της ηλεκτροκίνησης. Διαβεβαίωσε τους καταναλωτές ότι παρά την προσιτή τιμή, τα νέα μοντέλα δεν θα κάνουν συμβιβασμούς στην τεχνολογία, το σχεδιασμό, την ποιότητα ή την εμπειρία του πελάτη.

Το επερχόμενο ηλεκτρικό όχημα των 20.000 ευρώ αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Volkswagen για την επέκταση του χαρτοφυλακίου ηλεκτρικών οχημάτων της. Η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για μια σειρά από EVs με τιμή γύρω στα 25.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων compact VW Cupra και μικρών VW και Skoda SUVs. Τα μοντέλα αυτά αναμένεται να κυκλοφορήσουν ήδη από τα τέλη του 2025.

Κάπως έτσι, η Rolls-Royce ντρόπιασε όλα τα EV της αγοράς, γιατί η Spectre είναι ένα πολυτελές θαύμα

Επί του παρόντος, το πιο προσιτό ηλεκτρικό όχημα της Volkswagen είναι το ID.3 hatchback, το οποίο ξεκινά από περίπου 40.000 ευρώ στην Ευρώπη. Η εισαγωγή του μοντέλου των 20.000 ευρώ θα μειώσει σημαντικά το εμπόδιο εισόδου για τους πιθανούς αγοραστές EV, καθιστώντας την ηλεκτροκίνηση μια βιώσιμη επιλογή για ένα πολύ ευρύτερο κοινό.

Ενώ η Volkswagen δεν έχει δημοσιεύσει λεπτομερείς προδιαγραφές για το EV των 20.000 ευρώ, μια σκιώδης εικόνα που κυκλοφόρησε από την εταιρεία υποδηλώνει μια μικρή σχεδίαση hatchback.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.