Η Vivo κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου πέρυσι, με την επίσημη παρουσίαση του Vivo Apex concept, το οποίο φέρει πολλά προηγμένα χαρακτηριστικά, όλα σε μια συσκευή. Μεταξύ της pop up selfie κάμερας, του σαρωτή εντός οθόνης και της τεχνολογίας Screen SoundCasting, το αρχικό Vivo Apex concept συνεχίζει και είναι μια από τις πιο προηγμένες τεχνολογικά συσκευές που υπάρχουν εκεί έξω, ακόμη και μετά από 12 μήνες. Πως όμως η Vivo θα κάνει το επόμενο βήμα προς τα εμπρός; Και εδώ, είναι που έρχεται το Vivo Apex 2019 Concept.

Πρόκειται για μια συσκευή η οποία δεν διαθέτει καθόλου πλήκτρα ή θύρες. Η εταιρεία οραματίζονταν μια τέτοια συσκευή και ήθελαν να δουν πως θα δουλεύει στη πράξη. Η αλήθεια είναι ότι προς το παρόν δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικό για καθημερινή χρήση. Η απουσία των πλήκτρων και των θυρών, σημαίνει ότι είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός magnetic power connector για την φόρτιση και τη μεταφορά δεδομένων.

Και σε αντίθεση με το Meizu Zero, το Vivo smartphone έχει τουλάχιστον έναν άσσο στο μανίκι του. Μπορείς να πατήσεις σε οποιαδήποτε περιοχή της OLED οθόνης για να ξεκλειδώσεις το τηλέφωνο. Αυτό, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των σύγχρονων σαρωτών εντός οθόνης που περιόριζαν τους χρήστες στην πίεση σε μια μικρή περιοχή της οθόνης για το ξεκλείδωμα της συσκευής.

Ο σαρωτής αποτυπωμάτων λειτουργεί εξαιρετικά γρήγορα και με ακρίβεια. Η Vivo πάντα ηγούνταν στο χώρο της τεχνολογία των οπτικών σαρωτών και είναι εξαιρετικά ευχάριστο να βλέπουμε μια νέα δυνατότητα που να αφορά πλέον όλη την οθόνη. Μπορείς είτε να χρησιμοποιήσεις ένα μόνο αποτύπωμα, για πράγματα όπως το ξεκλείδωμα της συσκευής, ή μπορείς να ρυθμίσεις να απαιτούνται δυο ξεχωριστά για βελτιωμένη ασφάλεια, σε εφαρμογές τραπεζών για παράδειγμα. Επίσης, βλέπουμε και ένα setup παρόμοιο με αυτό που γνωρίσαμε στο HTC U12 Plus, για τα πλήκτρα της έντασης και της ενεργοποίησης ή της απενεργοποίησης, που η Vivo τo αποκαλεί Touch Sense. Υπάρχει μια μικρή περιοχή η οποία σου δείχνει ότι πρόκειται για το power key στο πλάι,  ενώ υπάρχουν και κάποια virtual buttons στο πλάι της οθόνης όταν είναι ενεργή, που σου δείχνουν που βρίσκονται πάνω στη συσκευή, καθώς δεν μπορείς να τα αισθανθείς, δεν ξεχωρίζουν δηλαδή.

Το Vivo Apex 2019 διατηρεί την τεχνολογία Screen SoundCasting που χρησιμοποιήθηκε στο προηγούμενο Apex concept, επιτρέποντάς σου να εγκαταλείψεις τα συνήθη ηχεία για τη χρήση της οθόνης. Περιλαμβάνει Snapdragon 855, 12GB RAM, 256GB storage και 5G support. Αν και πρόκειται για μια συσκευή που δεν θα δούμε την αγορά, δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τις καινοτομίες της Vivo για τα smartphones της του 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.