Το ένα πέμπτο των συνολικών εσόδων της TSMC προέρχονται από την Apple, οπότε είναι λογικό ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chipset του κόσμου να δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες του τεχνολογικού κολοσσού από το Cupertino.

Κυκλοφόρησαν αναφορές που λένε ότι η TSMC, η οποία ξεκίνησε την παραγωγή των 5nm chip των Μάρτιο, έχει κλείσει όλη τη γραμμή παραγωγής της αποκλειστικά για την Apple, η οποία φαίνεται ότι θα χρειαστεί περίπου 80 εκατομμύρια κομμάτια μόνο για τα iPhone 12. Μην ξεχνάμε ότι ο Α14 θα μπει σε πολλές συσκευές όπως iPads και MacBooks, άρα το νούμερο είναι πολύ μεγαλύτερο.

Αυτές οι αναφορές ξεκαθαρίζουν αρκετά το τοπίο και δείχνουν ότι εν μέσω πανδημίας οι εταιρείες χωρίζουν τα “στρατόπεδα” τους με στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους. Είναι διαφορετικό να προσπαθείς να προμηθεύσεις 10 πελάτες από το να έχεις να συνεννοηθείς μόνο με έναν ο οποίος σου εξασφαλίζει σταθερό εισόδημα. Εκτός από τις TSMC και Apple, έχουμε και τη Samsung που ανέλαβε τη μαζική παραγωγή του Snapdragon 875 της Qualcomm.

Αυτή τη στιγμή μόνο η TSMC και η Samsung μπορούν να κατασκευάσουν 5nm chips. Ίσως, η TSMC δεν ολοκλήρωσε ποτέ την παραγωγή των 15 εκατομμυρίων Kirin 990 5nm – έδωσε στη Huawei μόνο 8,8 εκατομμύρια – γιατί είχε άλλα σχέδια. Επίσης, από τη στιγμή που η Samsung δεν δίνει οθόνες στην κινέζικη εταιρεία, είναι δύσκολο να αναλάβει την παραγωγή των επεξεργαστών της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.