Το τελευταίο τρίμηνο του 2022, το οποίο περιλαμβάνει όπως είναι φυσικό και την περίοδο των Χριστουγέννων, σημειώθηκε η μικρότερη διάθεση συσκευών από το 2013. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, πτώση 18.3% για την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου, η μεγαλύτερη πτώση σε ένα τρίμηνο όπως σχολιάζει η IDC.

Φυσικά, ευθύνεται η έλλειψη οικονομικής σταθερότητας και η μειωμένη ζήτηση για φορητές συσκευές, ενώ σε αυτή συμβάλλει σε κάποιον βαθμό και το γεγονός ότι οι νεότερες συσκευές δεν δικαιολογούν πάντα αναβάθμιση. Μάλιστα, η IDC πάνω σε αυτό αναφέρει ότι ο κόσμος περνά 40 μήνες κατά μέσο όρο με το τηλέφωνό του πριν πραγματοποιήσει την αναβάθμιση σε κάποιο νεότερο.

Αυτό επίσης που κάνει την πτώση του τριμήνου ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι το γεγονός ότι οι αριθμοί ήταν μικρότεροι και από το τρίτο τρίμηνο, κάτι που μπορεί να αποδοθεί στη μειωμένη ζήτηση και στο μεγάλο απόθεμα, κάτι που με τη σειρά του οδήγησε τους κατασκευαστές συσκευών να περιορίσουν τις διαθέσεις αυτών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να μειώσουν και λίγο τις τιμές μόνο έχουνε ξεφύγει τελείως για να μπορεί ο κόσμος να αγοράσει νέα κινητά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.