Η Tesla επιβεβαίωσε ότι έχει αποστείλει τουλάχιστον 3.800 Cybertruck, αλλά θα τα αποσύρει εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος στο πεντάλ του γκαζιού, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για τον οδηγό και όσους κυκλοφορούν γύρω και κοντά στο όχημα, πεζοί και μη.

Αφού εξέτασε μία σειρά αναφορών, η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το επάνω μέρος του πεντάλ γκαζιού γλιστρά και κολλάει σε ένα σημείο μπροστά από αυτό, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει και να προκαλεί την αδιάκοπη επιτάχυνση του Cybertruck.

Η Tesla επιμένει ότι για να συμβεί αυτό πρέπει να ασκηθεί “υψηλή δύναμη”, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι μιλάμε για ένα υπαρκτό και σοβαρό πρόβλημα. Επιπλέον, βίντεο που παρουσιάζει το πρόβλημα του Cybertruck δεν δείχνει να απαιτείται και τόση πολύ δύναμη να φύγει το κάλυμμα του πεντάλ.

Πρόβλημα στο γκάζι του Tesla Cybertruck, μπορεί να το μετατρέψει σε πύραυλο εδάφους 7 τόνων

Τι φταίει λοιπόν; Η αυτοκινητοβιομηχανία ρίχνει το φταίξιμο στην εφαρμογή σαπουνιού (λιπαντικού) στο σύστημα του πεντάλ γκαζιού, κάτι που αποτελεί “μη εγκεκριμένη αλλαγή”. Η εφαρμογή του σαπουνιού βοηθά στη συναρμολόγηση του πεντάλ, αλλά μειώνει τη συγκράτηση του πάνω μέρους στη βάση.

Χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από δύο εβδομάδες ώστε η Tesla να αναγνωρίζει το πρόβλημα του Cybertruck, να επιβεβαιώσει ότι δεν έχουν προκληθεί ατυχήματα και πως δεν έχει τραυματιστεί κανείς εξαιτίας του προβλήματος στο πεντάλ γκαζιού, και να ξεκινήσει την απόσυρση των 3.878 οχημάτων που έχει διαθέσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.