Η SK hynix Inc., νοτιοκορεάτης κατασκευαστής chip μνήμης, έκανε μια πρωτοποριακή ανακοίνωση με την αποκάλυψη της ταχύτερης mobile DRAM μνήμης στον κόσμο, της LPDDR5T (Low Power Double Data Rate 5 Turbo). Η LPDDR5T λειτουργεί με εντυπωσιακό ρυθμό δεδομένων 9.6Gbps, μία αύξηση 13% από την προηγούμενη γενιά LPDDR5X, η οποία κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2022. Η εταιρεία πρόσθεσε το ‘Turbo’ στο τυπικό όνομα LPDDR5 για να τονίσει τη μεγάλη ταχύτητα του προϊόντος.

Η LPDDR5T της SK hynix Inc. λειτουργεί εντός του εύρους εξαιρετικά χαμηλής τάσης από 1.01 έως 1.12V που ορίζεται από το JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council). Όπως αναφέρει η εταιρεία, είναι εξαιρετικά γρήγορη ενώ ταυτόχρονα έχει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Η εταιρεία σχεδιάζει να παρέχει στους πελάτες μια ποικιλία χωρητικοτήτων αποθήκευσης και έχει παράσχει δείγματα πακέτων πολλαπλών chip 16GB, τα οποία συνδυάζουν πολλαπλά chip LPDDR5T σε ένα πακέτο. Αυτό επιτρέπει την ισχύ επεξεργασίας 77GB δεδομένων ανά δευτερόλεπτο.

Η SK hynix Inc. θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή της LPDDR5T χρησιμοποιώντας τεχνολογία 1anm στο δεύτερο εξάμηνο του 2023. Η τεχνολογία 1anm είναι η τέταρτη γενιά της 10nm. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του κλάδου πληροφορικής, θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση για chip μνήμης με καλύτερες προδιαγραφές, λόγω της επικείμενης επέκτασης της αγοράς 5G smartphone. Με την Τεχνητή Νοημοσύνη, τη μηχανική μάθηση, και την εικονική πραγματικότητα, να γίνονται όλο και πιο προσιτές, η SK hynix Inc. προβλέπει ότι η LPDDR5T DRAM θα είναι ένα από τα βασικά πλεονέκτημα της.

Ο Sungsoo Ryu, Επικεφαλής του Σχεδιασμού Προϊόντων DRAM στην SK hynix Inc., δήλωσε ότι η εταιρεία έχει εκπληρώσει τη ζήτηση των πελατών για προϊόντα εξαιρετικά υψηλής απόδοσης και θα συνεχίσει να εργάζεται στην ανάπτυξη τεχνολογίας για να ηγηθεί της αγοράς ημιαγωγών επόμενης γενιάς και να γίνει ένας παίκτης που αλλάζει το παιχνίδι στον κόσμο της πληροφορικής.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.