Ο δορυφορικός συνεργάτης της Apple, η Globalstar, πληρώνει τη SpaceX του Elon Musk για την εκτόξευση νέων δορυφόρων που θα χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση του δικτύου επικοινωνίας για το Emergency SOS μέσω δορυφόρου των iPhone, σύμφωνα με το Nola.

Η Globalstar θα καταβάλει στη SpaceX 64 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, οι οποίες γνωστοποιήθηκαν σε μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Οι πληρωμές θα γίνουν από το 2023 έως το 2025, οπότε και η SpaceX σχεδιάζει να εκτοξεύσει τους δορυφόρους.

Η Apple λάνσαρε το Emergency SOS μέσω δορυφόρου πέρυσι μαζί με τα νέα μοντέλα iPhone 14. Η τεχνολογία επιτρέπει στα iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν δεν υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση WiFi ή δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Η Globalstar είναι ο συνεργάτης της Apple και διαχειρίζεται τους δορυφόρους που επιτρέπουν τη λειτουργία του Emergency SOS. Η Apple κατά την έναρξη της λειτουργίας δήλωσε ότι το Emergency SOS μέσω δορυφόρου θα είναι δωρεάν για δύο χρόνια και μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει πληροφορίες για το μελλοντικό του κόστος.

Τα 64 εκατομμύρια δολάρια που πληρώνει η Globalstar στη SpaceX είναι πιθανότατα μόνο ένα κλάσμα του κόστους λειτουργίας των δορυφόρων, και αυτό το κόστος μετακυλίεται στην Apple, οπότε είναι λογικό ότι θα χρεώνει τελικά ένα μικρό ή μεγάλο ποσό σε όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Emergency SOS μέσω δορυφόρου.

Η Globalstar συμφώνησε να διαθέσει το 85 τοις εκατό της τρέχουσας και μελλοντικής χωρητικότητας του δικτύου της στα iPhone της Apple. Επίσης, θα παρέχει και θα διατηρεί όλο το προσωπικό, το λογισμικό, τα δορυφορικά συστήματα, τα ελάχιστα πρότυπα ποιότητας και κάλυψης, και πολλά άλλα.

Πριν από την κυκλοφορία των μοντέλων iPhone 14, η Globalstar αγόρασε δορυφορικό εξοπλισμό αξίας 327 εκατομμυρίων δολαρίων από μια καναδική εταιρεία, ενώ η Apple δάνεισε στη Globalstar 252 εκατομμύρια δολάρια. Όλα αυτά τα χρήματα έχουν επενδυθεί στην ανάπτυξη, αναβάθμιση, και συντήρηση του δικτύου.

Το Emergency SOS μέσω δορυφόρου είναι διαθέσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιρλανδία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αυστρία, στο Βέλγιο, στην Ιταλία, στο Λουξεμβούργο, στις Κάτω Χώρες, στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία και στην Πορτογαλία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.