Η Sony αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το τμήμα των Alpha ψηφιακών καμερών και να ενσωματώσει κάποια από τα δημιουργήματα του σε ένα smartphone. Το πρώτο τηλέφωνο που διαθέτει στοιχεία των Alpha είναι το Sony Xperia 1 II.

Tο Sony Xperia 1 II έχει φακούς της ZEISS και αντι-ανακλαστική επίστρωση T*. Στο module του υπάρχουν τριπλές κάμερες 12MP με τον κύριο αισθητήρα να είναι 1/1.7″. Επιπλέον, ο κύριος αισθητήρας έχει 1.8μm pixels και μιάμιση φορά καλύτερη ευαισθησία από τον αντίστοιχο αισθητήρα που διαθέτει το προηγούμενο μοντέλο. Όλα αυτά βοηθούν στην λήψη καλύτερων φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η εταιρεία αναφέρει ότι τα δεδομένα του αισθητήρα διαβάζονται σε 10ms. Την ίδια στιγμή, η ανάγνωση των δεδομένων ενός 108MP για ανάλυση 12MP ολοκληρώνεται σε 32ms και για πλήρη ανάλυση σε 100ms.

Η ταχύτητα ανάγνωσης βοηθά το smartphone να πραγματοποιεί συνεχή λήψη 20fps με ενεργό AE/AF. Παράλληλα, το Dual Pixel autofocus και ο ToF κάνουν δυνατή το συνεχές track του αντικειμένου που τραβάει η κάμερα και το BIONZ X hardware πραγματοποιεί 60 AE και AF υπολογισμούς το δευτερόλεπτο.

Στο Sony Xperia 1 II συναντάμε το Eye AF του προηγούμενου μοντέλου με τη διαφορά ότι πλέον μπορεί να κλειδώσει και τα μάτια ζώων. Το smartphone χρησιμοποιεί 247 σημεία ανίχνευσης στον image sensor και 43.200 σημεία ανίχνευσης στον ToF, για να εκτελεί τους υπολογισμούς του autofocus.

Επιπλέον, ο ultrawide φακός και ο τηλεφακός πραγματοποιούν συνεχή λήψη ακόμα και με ενεργοποιημένα το AE και το AF. Βέβαια, μπορούν να καταγράφουν 10 φωτογραφίες το δευτερόλεπτο και υπολογίζουν τα σχετικά δεδομένα 30 φορές το δευτερόλεπτο.

Η κατασκευάστρια αναφέρει ότι ο 24mm φακός του Sony Xperia 1 II χρησιμοποιείται ως 24-70mm φακός, ο 16mm ultrawide αντιστοιχεί σε 16-35mm, και ο τηλεφακός βρίσκεται στα 70mm με 200mm. Με αυτόν τον τρόπο το smartphone καλύπτει τις ανάγκες του χρήστη σε οποιεσδήποτε συνθήκες, για σχεδόν κάθε εστιακό μήκος.

Τέλος, η Sony ανέπτυξε την εφαρμογή Photography Pro την οποία και θα χρησιμοποιεί το Sony Xperia 1 II, ώστε να τα βγάζει πέρα με όλες αυτές τις εξελιγμένες λειτουργίες και το ανεπτυγμένο hardware. Μάλιστα στο app υπάρχουν μερικά controls τα οποία συναντάμε σε mirrorless κάμερες.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μέγεθος αισθητήρα δεν έχει 1/1,17. Έχει 1/1.7, κάτι που σημαίνει μεγάλη διαφορά σε σχέση με αυτό που φαίνεται ότι λέτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.