Skip to content

Η Sony αποκάλυψε τον 127,68MP CMOS IMX661 αισθητήρα εικόνας με global shutter

Κοινοποίηση:
Sony 127.68MP CMOS IMX661 global shutter

Η Sony ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τον IMX661, έναν 127,68 MP “large-format” αισθητήρα εικόνας με global shutter. Αν και στοχεύει στη βιομηχανική αγορά ο αισθητήρας αποτελεί ένδειξη ότι η εταιρεία είναι σε θέση να κυκλοφορήσει έναν global shutter sensor για την καταναλωτική αγορά.

Ο IMX661 έχει 56.73 mm διαγώνιο με 46.2 x 32.9 mm ενεργή περιοχή, έχει 3.45 x 3.45 μm unit cell, και η Sony τον αποκαλεί τον μεγαλύτερο αισθητήρα της αγοράς για global shutter με 127.8 εκατομμύρια effective pixels.

Η Sony Japan αποκάλυψε μερικές ακόμα λεπτομέρειες για τις επιδόσεις του αισθητήρα. Έχει δυνατότητα 21.8 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε 10-bit λήψη, 19.6 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε 12-bit λήψη, και 12.9 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε 14-bit λήψη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Πηγή: Sony

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Αναγνωστόπουλος Χαρίλαος

Αναγνωστόπουλος Χαρίλαος

Ο Χαρίλαος Αναγνωστόπουλος ασχολείται με τη δημιουργία περιεχομένου από το σωτήριο έτος 2004. Ως συντάκτη τεχνολογίας, επιστήμης, και υγείας, κατάφερε να συνδυάσει ορισμένες από τις μεγάλες αγάπες του. Τα υπόλοιπα, είναι απλά ιστορία.

Tags: sony
Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.