Για λίγη ώρα, οι φανατικοί της Marvel ανά τον κόσμο, σοκαρίστηκαν μαθαίνοντας πως ο Stan Lee απεβίωσε. Ο πανικός δεν κράτησε για πολύ όμως. Από ότι φαίνεται η Siri έλεγε στο κοινό πως ο Stan Lee πέθανε στις 2 Ιουλίου. Γιατί όμως έγινε κάτι τέτοιο; Από ότι φαίνεται ένας Wiki user φταίει για αυτό.

Σε ένα ποστ στο CinemaBlend, ο Sean O’Connel αναφέρει πως καθώς επέστρεφε με τον έφηβο γιο του από τον κινηματογράφο που είδαν τον Ant-Man and the Wasp, ο τελευταίος ρώτησε την Siri πόσο χρονών ήταν ο Stan Lee. Η απάντηση που έλαβε ήταν πως πέθανε στις 2 Ιουλίου. Αμέσως έψαξαν στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες, όμως δεν βρήκαν τίποτα.

Σύμφωνα με πηγές, το πρόβλημα ήταν η σελίδα του Lee στο Wiki. Αν δούμε το ιστορικό των αλλαγών, βλέπουμε πως ο χρήστης &beer&love, άλλαξε τα δεδομένα της σελίδας, προσθέτοντας την ημερομηνία θανάτου. Η Siri  τραβάει τα δεδομένα χωρίς να τα επεξεργάζεται, οπότε μετέφερε και την ημερομηνία θανάτου, που σαν προεπιλογή ήταν η 2η Ιουλίου 2018.

Πλέον η σελίδα διορθώθηκε και όλα έχουν επιστρέψει στο κανονικό. Όμως εγείρεται το ερώτημα, πόσο σωστές είναι οι πληροφορίες που μας δίνουν οι φωνητικοί βοηθοί μας και πόσο μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτές; Το σίγουρο είναι πως μπορούμε εύκολα να αλλάξουμε τις πληροφορίες που μας παρουσιάζουν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.