Skip to content

Η Samsung υπαινίσσεται πως έρχεται μέτρηση σακχάρου στα smartwatches!

Dimitrios Amprazis
Dimitrios Amprazis
Κοινοποίηση:
Samsung Galaxy Watch Advanced Sensor Tech

Η μέτρηση του σακχάρου στο αίμα με μη επεμβατικό τρόπο, κοινώς χωρίς την ανάγκη σταγόνας αίματος, είναι ένα από τα ιερά δισκοπότηρα της παρακολούθησης υγείας. Η Samsung διοργάνωσε πρόσφατα το Galaxy Tech Forum στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Samsung και Επικεφαλής της Ομάδας Ψηφιακής Υγείας στο Mobile eXperience Business, Δρ. Χον Πακ, ανέπτυξε λεπτομερώς το πρόγραμμα της εταιρίας για την δύσκολη επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλες οι υλοποιήσεις μέτρησης σακχάρου από smartwatches. Δήλωσε:

«Αυτό για το οποίο είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος είναι η ομάδα μας, όπως ίσως έχετε υποθέσει, εργαζόμαστε σε μια μη επεμβατική οπτική βάση συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης. Δεν μπορώ να σας πω την ώρα [της κυκλοφορίας], αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την πρόοδο που σημειώνουμε και αυτό, αν το κάνουμε σωστά, θα αλλάξει το παιχνίδι».

Μέχρι στιγμής, Apple και Huawei προσπαθούν να πετύχουν την μέτρηση σακχάρου στα ρολόγια τους εδώ και χρόνια. Η Huawei έχει εδώ και χρόνια μια υλοποίηση, όμως δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τις απαραίτητες άδειες σε ΗΠΑ και Ευρώπη για την κυκλοφορία του.

Samsung Galaxy Watch υπνική άπνοια μέτρηση σακχάρου

Γενικότερα, δε γνωρίζουμε πολλά για την νέα τεχνολογία που θα μας επιτρέπει να μετράμε το σάκχαρο στο αίμα μας, όμως σίγουρα είναι μια λειτουργία που είναι απαραίτητη σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του κοινού, που  έχουν διαβήτη. Δεν γνωρίζουμε αν θα δούμε αυτή τη λειτουργία και στα υπάρχοντα ρολόγια της Samsung με αναβάθμιση ή αν θα έρθει στο Galaxy Ring. Είναι πιθανό το μέγεθος του αισθητήρα για αυτή τη διαδικασία, να μη χωράει σε ένα δαχτυλίδι.

«Make Samsung Great Again»: Απογοητευμένο το κοινό από τα Galaxy S25

Αν η Samsung ή κάποια άλλη εταιρία καταφέρει να φέρει έναν τέτοιο αισθητήρα στα ρολόγια της, μιλάμε για ένα ορόσημο για την παρακολούθηση υγείας, που θα φέρει επανάσταση στην ποιότητα ζωής των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη, όταν δε χρειάζεται να τρυπούν τα δάχτυλά τους κάθε μέρα για να πάρουν μετρήσεις. Οι υπάρχοντες υλοποιήσεις γίνονται είτε με λήψη μιας σταγόνας αίματος είτε με την εισαγωγή ειδικού αισθητήρα στο σώμα, για συνεχή παρακολούθηση. Και οι δύο είναι επεμβατικές λύσεις. Όμως, ένας τέτοιος αισθητήρας θα μπορούσε να ξεκλειδώσει έξτρα χρήσεις για όλους, όπως η παρακολούθηση της γλυκόζης στο αίμα, μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών.

Παρόμοιες δηλώσεις βέβαια έχει κάνει και η Apple, χωρίς να αναφέρει τον τρόπο που σχεδιάζει να το κάνει, δηλώνοντας και εκείνη πως πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Ας ελπίσουμε πως οι εταιρείες θα βρουν τον τρόπο να παρέχουν ακριβείς μετρήσεις σακχάρου στο αίμα, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζουν διαβήτη τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: Forbes

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Dimitrios Amprazis

Dimitrios Amprazis

Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων, ενώ έχω και σπουδές στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημείου Αιγαίου. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πως κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!

Tags: Samsung
Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.