Σε αντίθεση με τις περισσότερες εταιρείες σχεδιασμού και κατασκευής smartphone, οι οποίες κινούνται προς αισθητήρες κάμερας 1 ίντσας, διατηρώντας την ανάλυση στα 50MP στα flagship τους, η Samsung κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο νοτιοκορεάτικος γίγαντας χρησιμοποιεί αισθητήρα κάμερας 200MP, ο οποίος είναι πολύ μικρότερος από αυτόν της 1 ίντσας και φαίνεται ότι θα επιμείνει σε αυτήν την τακτική τα επόμενα χρόνια.

Έχει ήδη αναφερθεί ότι το Galaxy S24 Ultra θα χρησιμοποιεί αισθητήρα κάμερας 200MP. Τώρα, μια νέα φήμη υποστηρίζει ότι ακόμη και τα Galaxy S25 Ultra και Galaxy S26 Ultra θα χρησιμοποιούν αισθητήρα κάμερας 200MP. Αυτά τα δύο smartphones φέρεται να διαθέτουν έναν ελαφρώς βελτιωμένο αισθητήρα 200MP ISOCELL HP2 με βελτιώσεις στη σύλληψη φωτός και κατασκευή στα 17nm. Το Galaxy S27 Ultra, από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει έναν μεγαλύτερο αισθητήρα κάμερας 1/1.12″ ISOCELL.

Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τον αισθητήρα κάμερας του Galaxy S27 Ultra, θα μπορούσε να είναι ο αισθητήρας ISOCELL GN2 1/1.12″, ο οποίος κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια και χρησιμοποιήθηκε στο Xiaomi 11 Ultra. Μία άλλη πιθανή επιλογή είναι κάποια βελτιωμένη έκδοση του ISOCELL GN2. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί με όλα αυτά, γιατί τα μακροπρόθεσμα σχέδια των εταιρειών μπορεί να αλλάξουν.

Τέλος, αν οι πληροφορίες για την κάμερα του Galaxy S27 Ultra είναι σωστές, η Samsung θα πλησιάσει σε μέγεθος αισθητήρα κάμερας 1 ίντσας σε τρία χρόνια. Με τις φήμες να λένε ότι η Apple θα βάλει αισθητήρα 1 ίντσας στα επόμενα ή μεθεπόμενα iPhone, τότε ο αμερικάνικος κολοσσός θα έχει χρησιμοποιήσει μία τεχνολογία κάμερας πριν από τη Samsung.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.