Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το engadget.com, ο σαρωτής αποτυπωμάτων του Samsung Galaxy S10 αντιμετώπιζε προβλήματα από την πρώτη ημέρα, με πολλούς χρήστες να αναφέρουν ότι μπορούσε να ξεκλειδωθεί με ένα 3D αποτύπωμα. Mάλιστα, πρόσφατα ένας αγοραστής ανακάλυψε ότι αν προβείς στην εγκατάσταση ενός τρίτου screen protector, ένας χρήστης που δεν είχε κάνει register το αποτύπωμά του, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη συσκευή, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.  Η Samsung πλέον, παραδέχεται επισήμως το πρόβλημα και τονίζει ότι θα το διορθώσει:

Η Samsung Electronics είναι ενήμερη για τις περιπτώσεις δυσλειτουργίας του σαρωτή αποτυπωμάτων και σύντομα θα κυκλοφορήσει ένα software patch, ανέφερε η εταιρεία στο Reuters. Το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό, που μια τράπεζα στη Κορέα, είχε συμβουλέψει τους κατόχους να απενεργοποιήσουν το fingerprint recognition μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι το προκαλεί, αλλά το Galaxy S10 χρησιμοποιεί έναν ultrasonic αισθητήρα για να ανιχνεύσει τα περιγράμματα του αποτυπώματος των χρηστών. Φαίνεται ότι οι πλαστικοί screen protectors (ή οι σιλικόνης) μπορεί να τον ξεγελάσουν, με την Samsung να προτείνει τους αγοραστές να αγοράζουν μόνο εγκεκριμένους screen protectors. Αυτό βέβαια δεν εξηγεί γιατί το σύστημα επιτρέπει την πρόσβαση σε αποτυπώματα που δεν έχουν γίνει registered.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.