Η Samsung ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2023 και δεν είναι τόσο καλά, αφού παρουσίασαν μεγάλη πτώση σε σχέση με πέρσι. Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει καταγράφει 47.5 δις δολάρια τζίρο, με μόλις τα 478 εκατομμύρια δολάρια να είναι το καθαρό κέρδος. Η Samsung DS, που είναι ο τομέας της εταιρίας που παράγει ημιαγωγούς και οθόνες, είχε τεράστια πτώση με τζίρο στα 10.2 εκ. δολάρια, που οδήγησαν σε απώλειες 3.4 δις δολαρίων, για το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η ζήτηση σε μνήμες και αποθηκευτικό χώρο έχει μειωθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες, αλλά ακόμα και έτσι η εταιρία είχε καταφέρει να έχει κέρδη 201 εκ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2022. Το προηγούμενο τρίμηνο όμως, λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης και τις χαμηλές δαπάνες των πελατών της, οδήγησαν στην μείωση της συνολικής ζήτησης. Η εταιρία περιμένει ανάκαμψη το δεύτερο μισό του έτους, καθώς ότι αποθέματα έχουν οι εμπορικοί πελάτες της, έχουν αρχίσει να εξαντλούνται. Εδώ να σημειώσουμε πως η Samsung παραμένει ο μεγαλύτερος προμηθευτής μνημών, που σημαίνει πως προμηθεύει μνήμες για τα πάντα, από PC μέχρι κινητά και συστήματα ψυχαγωγίας. Το συγκεκριμένο τμήμα ήταν το πιο κερδοφόρο της εταιρίας, όμως τώρα είναι υπεύθυνο για την μείωση μέχρι και 95% των κερδών της εταιρίας.

Αυτό έχει λογική, αφού φέτος είχαμε πτώση στις πωλήσεις laptop κατά 20%, ενώ για την Apple η πτώση έφτασε μέχρι και το 40%. Αυτό οφείλεται στο ότι οι εταιρίες και το κοινό, αγόρασε πάρα πολλά laptops και ηλεκτρονικές συσκευές στην αρχή της πανδημίας, με τις εταιρίες να έχουν τεράστια κέρδη, ενώ τώρα η ζήτηση έχει μειωθεί, όπως ήταν αναμενόμενο, αφού μεγάλο μερίδιο της αγοράς είναι με νέες συσκευές.

Την κατάσταση έσωσε το τμήμα κινητής, που τα πήγε πολύ καλά φέτος με τα Galaxy S23 series. Σε αυτόν τον τομέα η Smsung είδε 24.7 δις τζίρο και 2.9 δις λειτουργικά κέρδη.  Η Samsung δήλωσε πως ενώ η ζήτηση σε νέα smartphones έχει μεγάλη μείωση την περίοδο που διανύουμε, η ζήτηση για τις ναυαρχίδες της είχε αύξηση. Ειδικότερα το Galaxy S23 Ultra πήγε πάρα πολύ καλά σε πωλήσεις. Συνολικά το τμήμα κινητής της εταιρίας, σημείωσε άνοδο κατά 3% στα κέρδη.

Η εταιρία σκοπέυει να συνεχίσει να στηρίζει το τμήμα της κινητής της με τα νέα foldables που θα ανακοινώσει μέσα στο καλοκαίρι, τα Galaxy Z Fold 5 και Z Flip 5.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.