Του Abhijeet Mishra, sammobile.com

Η OnePlus προωθεί εμπορικά τα smartphone της ως flagship killers από τότε που ιδρύθηκε. Στο OnePlus 6 η  εταιρεία προέβη σε ουσιαστικές βελτιώσεις, κάτι που της δίνει την αυτοπεποίθηση να υιοθετήσει το moto «The Speed You Need». Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα reviews, το OnePlus 6 φαίνεται να έχει επιτύχει το στόχο του, κάνοντας πολλούς να το αποκαλούν ως το πιο γρήγορο Android smartphone. Και όπως συμβαίνει και με προηγούμενα flagship smartphones, η εταιρεία προσφέρει hardware σε επίπεδο ναυαρχίδας σε πολύ χαμηλότερη τιμή από τα smartphones μεγάλων εταιρειών, όπως η Samsung.

Για την Samsung, ο ανταγωνισμός από τους κινεζικούς κατασκευαστές είναι έντονος, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την budget κατηγορία. Επιπλέον, η Samsung βλέπει το OnePlus 6 ως τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της σειράς Galaxy A.

Η Samsung υποστηρίζει ότι αξίζεις περισσότερα από την ταχύτητα μόνο!

Στο Youtube η Samsung ανέβασε μια νέα διαφήμιση για το Galaxy A8+, στρεφόμενη εναντίον της φράσης The Speed You Need που χρησιμοποιεί η OnePlus για να προωθήσει το OnePlus 6. Όπως μπορείτε να δείτε και στο screenshot που ακολουθεί παρακάτω, η εταιρεία προωθεί features όπως ένα πραγματικό IP water και dust resistance rating, το Samsung Pay, την Super AMOLED display και την Bixby Intelligence, για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό της που εκφράζει με το “more than just speed” tagline. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να προωθήσει το smartphone της, έναντι του ανταγωνισμού, παρά το γεγονός ότι οι λόγοι που χρησιμοποιεί μπορεί να μην ευσταθούν πάντα και εξηγούμε γιατί.

Ας μιλήσουμε πρώτα για την Bixby. Χωρίς ένα dedicated Bixby button, το Galaxy A8+ δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα του πως η ψηφιακή βοηθός Bixby κάνει τη ζωή του χρήστη καλύτερη. Το OnePlus 6 έχει πρόσβαση στην Google Assistant και μπορούμε με ασφάλεια να διατυπώσουμε την άποψη, ότι χωρίς τα voice controls της Bixby, το Galaxy Α8+ δεν πρόκειται να είναι τόσο πολύ «εξυπνότερο» όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη. Έπειτα, έχουμε την Super AMOLED display. Το galaxy A8+ δεν έχει την εγκοπή που έχει το OnePlus 6, ωστόσο το τελευταίο έχει μια AMOLED display. Και σύμφωνα με την OnePlus, η  “Optic AMOLED” display είναι μια Super AMOLED display προσαρμοσμένη όμως λίγο διαφορετικά. Ενώ οι  Super AMOLED displays στα flagships smartphones της Samsung κερδίζουν έναντι του ανταγωνισμού, τα μεσαίου κόστους smartphones της δεν λαμβάνουν πάντα την καλύτερη ποιότητα AMOLED panels. Επομένως, δεν είναι δίκαιο να λες ότι η οθόνη του A8+ είναι καλύτερη από του OnePlus 6.

Ωστόσο όμως εκεί που ξεχωρίζει το A8+ είναι στο Samsung Pay και στο IP68 water resistance rating. Αν και το OnePlus 6 μπορεί να αντέξει στο νερό, δεν φέρει κάποιου είδους επίσημη πιστοποίηση IP (είχαμε γράψει περισσότερα για αυτό παλαιότερα, κλικ εδώ). Σε κάθε περίπτωση, το OnePlus 6 θα πουλήσει πολύ καλά, πόσο μάλλον όταν έχει προσιτή τιμή για ένα τόσο καλό hardware. Αλλά η διαφήμιση της Samsung για το Α8+ δείχνει γιατί το A8+ ίσως είναι καλύτερη επιλογή για μερικούς από εσάς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.