Η Samsung παρουσίασε μια συλλογή από νέους αισθητήρες κάμερας ISOCELL για smartphones, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι το hardware των μελλοντικών Galaxy, και όχι μόνο. Στην ανάρτηση της, η Samsung ανακοίνωσε τους ISOCELL HP9, GNJ και JN5. Οι τρεις νέοι αισθητήρες εξυπηρετούν ο καθένας έναν διαφορετικό σκοπό.

Ο ISOCELL HP9 είναι ένας αισθητήρας 200MP που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με τηλεφακό. Η Samsung κατασκευάζει αισθητήρες 200MP εδώ και αρκετό καιρό, με έναν από αυτούς, τον ISOCELL HP2, να είναι ο κύριος αισθητήρας κάμερας που χρησιμοποιείται στο Galaxy S24 Ultra.

Η Samsung αναφέρει ότι ο HP9 διαθέτει αισθητήρα μεγέθους 1/1.4″, μέγεθος pixel 0.56μm, και χρησιμοποιεί έναν νέο μικροφακό υψηλής διάθλασης για να συλλαμβάνει περισσότερο φως και να βελτιώνει την αυτόματη εστίαση. Οι περισσότερες telephoto κάμερες σήμερα δεν έχουν τόσο υψηλό αριθμό megapixel, αλλά το Honor Magic 6 Pro βοήθησε να αποδειχθεί πόσο καλός μπορεί να είναι ένας τηλεφακός υψηλής ανάλυσης.

Στη συνέχεια, έχουμε τον ISOCELL JN5, έναν αισθητήρα κάμερας 50MP από τη Samsung που φαίνεται να επικεντρώνεται στο να είναι ένας γενικευμένος αισθητήρας για πολλαπλές εφαρμογές. Ο αισθητήρας έχει μέγεθος 1/2.76″ και μέγεθος pixel 0.64μm. Με άλλα λόγια, πρόκειται για έναν μικρότερο αισθητήρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών.

Τέλος, ο Samsung ISOCELL GNJ είναι ένας άλλος αισθητήρας κάμερας 50MP, αλλά αυτή τη φορά με μέγεθος είναι 1/1.57″ και το μέγεθος pixel 1.0μm. Ο αισθητήρας διπλού pixel, σύμφωνα με τη Samsung, διαθέτει βελτιωμένο βίντεο, λιγότερα artifacting στις φωτογραφίες και πολύ χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Αυτός ο αισθητήρας ανήκει στην ίδια σειρά που χρησιμοποιεί η Google στις τελευταίες συσκευές Pixel, καθιστώντας τον τουλάχιστον υποψήφιο για μελλοντικά τηλέφωνα Pixel.

Τούτου λεχθέντος, ο συγκεκριμένος είναι μικρότερου μεγέθους, οπότε μπορεί να μην καταλήξει σύντομα σε μια ναυαρχίδα Pixel, ειδικά βλέποντας ότι η Google δεν αναβαθμίζει τον κύριο αισθητήρα σε κάθε γενιά – και το έκανε μόλις πέρυσι.

Αυτοί οι νέοι ISOCELL αισθητήρες κάμερας θα μπορούσαν να αρχίσουν να χρησιμοποιούνται σε τηλέφωνα Android τους επόμενους μήνες, αλλά η Samsung δεν έχει ανακοινώσει ακόμη καμία συσκευή που να τους χρησιμοποιεί.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.