Το 5G δεν έχει κάνει καν τα πρώτα του σοβαρά βήματα και οι εταιρείες ασχολούνται ήδη με το 6G. Η Samsung οραματίζεται ήδη έναν κόσμο στον οποίο το 6G θα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Σύμφωνα με τη Samsung, η πρώτη εμπορική εμφάνιση του 6G θα πραγματοποιηθεί το 2028, ενώ η ευρεία διάθεση του θα ξεκινήσει το 2030. Όπως αντιλαμβανόμαστε, η εταιρεία μιλάει για κάτι που θα συμβεί σε δέκα χρόνια από τώρα.

Η Samsung λέει ότι το 6G θα το χρησιμοποιούν τόσο οι μηχανές όσο και οι άνθρωποι, και θα είναι δυνατές ιδιαίτερα ανεπτυγμένες εφαρμογές, όπως το XR, τα υψηλής ποιότητας ολογράμματα, και οι ψηφιακές ρεπλίκες.

Ο επικεφαλής του Head of Advanced Communications Research Center, Sunghyun Choi, δήλωσε ότι η ομάδα του έχει ξεκινήσει ήδη R&D για τις 6G τεχνολογίες και έχουν ως στόχο να ηγηθούν στην τυποποίηση τους σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους φορείς όλης της βιομηχανίας, τους ακαδημαϊκούς και τους κυβερνητικούς τομείς.

Τα εμπόδια που εντοπίζει η Samsung στο μέλλον του 6G είναι οι απαιτήσεις στην απόδοση, στην αρχιτεκτονική, και στην αξιοπιστία. Για να λειτουργήσει αβίαστα το 6G θα πρέπει να παρέχει μέγιστο ρυθμό μετάδοσης δεδομένων 1.000Gbps, δηλαδή 50 φορές μεγαλύτερο από το 5G, με air latency μικρότερο από 100 ms, ή πολύ απλά το 1 δέκατο του 5G.

Επιπλέον, το 6G θα σημαίνει τη χρήση ζώνης συχνοτήτων THz, νέων κεραιών, προηγμένων duplex τεχνολογιών, καλύτερης τοπολογίας δικτύου, και τη χρήση AI ασύρματων επικοινωνιών, που θα πρέπει να αναπτυχθούν από το μηδέν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.