Οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε παγκόσμιο επίπεδο των chips συνεχίζουν να επηρεάζουν την παραγωγή smartphone συσκευών, σύμφωνα με την εταιρεία TrendForce. Η εταιρεία ερευνών αναφέρει ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε απαραίτητα εξαρτήματα, όπως 4G chips, entry level 5G SoCs και display panel driver ICs.

Η ζήτηση έδειξε σημάδια αναζωπύρωσης στο δεύτερο μισό του έτους εξαιτίας των προωθητικών ενεργειών και της άρσης των περιορισμών που αφορούν την πανδημία του Covid 19. Η Apple, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Trendforce ήταν ο τέταρτος μεγαλύτερος παίκτης της αγοράς κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου με μερίδιο 13.7%, ανέβηκε στη δεύτερη θέση χάρη στην οικογένεια των iPhone 13. Έχει μερίδιο κάπου στο 16% και βρίσκεται σε τροχιά να ξεπεράσει τη Samsung αυτό το τρίμηνο.

Η Apple σύμφωνα με τις πληροφορίες θα διαθέσει την τρίτη γενιά του iPhone SE στο πρώτο τρίμηνο του 2022 και κάτι τέτοιο θα βοηθήσει την εταιρεία να πάρει και άλλο μερίδιο στην κατηγορία του mid-range 5G. Η Samsung είχε το 21.2% του μεριδίου αγοράς το τρίτο τρίμηνο και αναμένεται αυτό να σημειώσει πτώση στο 19.4% το Q4 του 2021. Η Oppo, η Xiaomi και η Vivo ήταν τρίτη, τέταρτη και πέμπτη αντίστοιχα.

Αν και η Honor δεν είναι αυτή τη στιγμή κορυφαίος παίκτης, η Trendforce κάνει μια σημαντική αναφορά υποστηρίζοντας ότι τα πηγαίνει ιδιαίτερα καλά σαν ανεξάρτητο brand και αναμένεται σύντομα να αποτελέσει τον όγδοο μεγαλύτερο κατασκευαστή. Η εταιρεία σκοπεύει να επεκταθεί και σε αγορές εκτός Κίνας, με έμφαση στην Ευρώπη και στις Αφρικανικές αγορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.