Ακόμα και αν η Samsung δεν βιάζεται να λανσάρει foldable smartphones μεσαίας κατηγορίας, η εταιρεία θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια μείωση των τιμών για τα υπάρχοντα μοντέλα της, ιδίως για τη σειρά Galaxy Z Fold που έχει τιμή εκκίνησης τα 1.799 δολάρια.

Σύμφωνα με νέα αναφορά από το έγκυρο The Elec, η Samsung πραγματοποιεί κάποιες αλλαγές στον τρόπο κατασκευής ενός κρίσιμου εξαρτήματος και αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει αρκετό χώρο για την εταιρεία ώστε να μειώσει την τιμή των foldable smartphones της.

Η αναφορά υποστηρίζει ότι η Samsung Display θα χρησιμοποιήσει μια διαφορετική μέθοδο παραγωγής των OLED panel για τα φετινά foldable smartphones. Φέρεται να πρόκειται για εκτύπωση inkjet για την κατασκευή των πλαισίων των νέων panel, σε αντίθεση με τη διαδικασία micro dry decoration που χρησιμοποιούσε μέχρι πέρυσι. Η Samsung Display χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα τη διαδικασία inkjet για την κατασκευή οθονών iPhone.

Η αρχική μεμβράνη που κατασκευάζεται με τη χρήση εκτύπωσης inkjet είναι πολύ μεγαλύτερη, επιτρέποντας την κοπή περισσότερων μεμβρανών σε σύγκριση με άλλες μεθόδους. Αυτό θα προσφέρει μειώσεις κόστους για τη Samsung Display, επιτρέποντας ενδεχομένως στη Samsung να μεταβιβάσει αυτές τις εξοικονομήσεις μέσω μειώσεων τιμών για τις αναδιπλούμενες οθόνες της.

Επιπλέον, η έκθεση αναφέρει ότι η Samsung ζητούσε σταθερά από τη Samsung Display να μειώσει το κόστος των OLED panel για τα foldable smartphones της. Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ακριβά εξαρτήματα σε ένα τέτοιο τηλέφωνο. Οποιαδήποτε εξοικονόμηση κόστους στην οθόνη θα μπορούσε να δώσει στη Samsung αρκετό χώρο για να μειώσει την τιμή τέτοιων συσκευών.

Μένει να δούμε αν η Samsung θα κάνει πραγματικά κάτι τέτοιο ή όχι. Φαίνεται ότι κατάφερε, ή έστω έχει τον τρόπο, να κάνει πραγματικά φθηνά τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα. Βέβαια, ίσως η εταιρεία αποφασίσει να αυξήσει τα περιθώρια κέρδους της στις συσκευές, μη μεταβιβάζοντας την εξοικονόμηση κόστους στους καταναλωτές. Το σίγουρο είναι πάντως ότι πολλοί άνθρωποι θα χαρούν αν τα πιο ακριβά μοντέλα Galaxy Z Fold αρχίσουν να γίνονται λίγο πιο προσιτά, ή αν τελικά κυκλοφορήσουν foldable smartphones μεσαίας κατηγορίας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.