Η Samsung ενεργοποίησε ένα trick παλαιάς σχολής για να κάνει τη συσκευή σου να τη νιώθεις ότι είναι πιο γρήγορη στο Android Pie και στο One UI. Η απενεργοποίηση των animations στο user interface δεν απαιτεί πλέον την ενεργοποίηση των developer options.

Παλαιότερα, πολλοί Android χρήστες έκαναν τη συσκευή τους να την αισθάνονται ότι τρέχει πιο γρήγορα με την απενεργοποίηση των interface animations. Ακόμη και σήμερα, είναι εφικτό να πατήσεις πάνω στο Build Number στα Settings-Software Information menu επτά φορές για να ξεκλειδώσεις ένα εντελώς νέο μενού με πολλά features. Με το Android 9 και το νέο One UI πλέον κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο.

Αν μεταβείς στο Advanced features section του Galaxy S9 Settings app, όταν θα τρέχεις την Android Pie beta, μπορείς να βρεις μια νέα επιλογή Reduce Animations. Ενεργοποίησέ την και πράγματι τα περισσότερα animations θα εξαφανιστούν. Όχι όλα όμως, ώστε να μην χαλάσει τελείως, η αίσθηση που προσφέρει το UI.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι η Samsung ήδη έχει ενσωματώσει ένα παρόμοιο feature σε Galaxy συσκευές με Android 8.1 Oreo. Για παράδειγμα, στο Galaxy Note 9 μπορείτε να βρείτε μια επιλογή Remove animations στπ section Vision του Accessibility menu.  Ωστόσο, δεν φαίνεται να επηρεάζει στη πραγματικότητα οποιαδήποτε animations. Φυσικά, πρόκειται για ένα μικρό νέο χαρακτηριστικό σε μια πλειάδα μεγαλύτερων βελτιώσεων που η Samsung θα φέρει στις συσκευές της με Android 9 Pie update.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.