Η Samsung φέτος έδωσε μεγάλη βάση στο software των Galaxy S23, ενώ στα βασικά μοντέλα δεν είχαμε ιδιαίτερες διαφορές στο hardware. Στο Galaxy S23 Ultra, είχαμε τη προσθήκη του 200MP αισθητήρα, όμως οι υπόλοιπες κάμερες έμειναν ίδιες. Παρά τα αρχικά προβλήματα που διορθώθηκαν με τα software updates που ήρθαν, η  Samsung τα έχει καταφέρει ιδιαίτερα καλά στον τομέα της φωτογραφίες, με την δυνατότητα πολύ καλών λήψεων σε όλες τις συνθήκες. Τι θα κάνει όμως στην σειρά Galaxy S24;

Samsung Galaxy S24 ultra Techamnaics

Σήμερα όμως έρχεται μια πληροφορία από τον Yogesh Brar, έναν leakser με πολύ καλό ιστορικό. Σε tweet μας αποκάλυψε πως η Samsung σχεδιάζει να κρατήσει το hardware των κάμερών των Galaxy S24 ίδιο με αυτό του Galaxy S23, αλλά θα επικεντρωθεί στο software, ώστε να βελτιώσει την ποιότητα των φωτογραφιών. Με αυτό τον τρόπο ακολουθεί τον δρόμο της Google, που ρίχνει το βάρος στο computational photography και όχι τόσο στους αισθητήρες και τους φακούς.

Η αλήθεια είναι πως αυτή η κίνηση θα έχει λογική, αφού σε θέματα hardware η εταιρία εδώ και χρόνια έχει πολύ δυνατά χαρακτηριστικά. Από την άλλη έχουμε δει εταιρίες με απίστευτο hardware, αλλά μένουν πίσω λόγω του software.

Αν δούμε την Google, τα Pixel 6 και Pixel 6 Pro, διαθέτουν τον ίδιο αισθητήρα που είχαμε στα Pixel 3, του 2018. Με το software όμως, κατάφεραν να φέρουν τρομερές επιδόσεις στις φωτογραφίες, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες ενός μέτριου αισθητήρα. Αν η Samsung καταφέρει να κάνει το ίδιο, με την χρήση πολύ καλύτερων αισθητήρων, τότε θα κάνει την διαφορά.

Αυτό δεν σημαίνει πως η Samsung δεν τα πηγαίνει καλά σε θέματα software, το αντίθετο μάλιστα. Όμως είναι προφανές πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Για παράδειγμα μπορεί να ξεφορτωθεί το shutter lag, αλλά και να βελτιώσει το ψηφιακό ζουμ της, ακόμα παραπάνω. Αν καταφέρει να λύσει τα αρχικά bugs της σειράς Galaxy S23 και βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις και τις λειτουργίες, τότε θα έχουμε μια πραγματικά πολύ καλή κάμερα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.