Δεν αποτελεί μυστικό ότι η Samsung, μαζί με την Apple, είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο όσον αφορά το μερίδιο αγοράς και τους αριθμούς αποστολών. Ωστόσο, ενώ η Apple επικεντρώνεται μόνο στην premium κατηγορία, η Samsung έχει επεκταθεί σε κάθε αγορά και πουλά συσκευές σε όλα τα επίπεδα τιμών.

Αυτή η στρατηγική έχει δουλέψει καλά για τη Samsung όλα αυτά τα χρόνια, ακόμη και αν μερικές φορές ο κορεατικός γίγαντας μπορεί να υπερβάλλει λίγο και να λανσάρει πολλά smartphones. Πόσο καλά, ρωτάτε; Λοιπόν, σύμφωνα με μια έκθεση του Electronics Hub, η Samsung είναι η κορυφαία μάρκα κινητών τηλεφώνων σε 95 χώρες.

Η έκθεση εξέτασε το μερίδιο αγοράς για διάφορους κατασκευαστές smartphone σε 171 χώρες και διαπίστωσε ότι η Samsung κυριαρχεί σε 95 από αυτές. Η Apple, εντωμεταξύ, κυριαρχεί σε 51 χώρες, ενώ οι κινεζικές μάρκες μαζί ηγούνται σε 25 χώρες.

Η Samsung απολαμβάνει το μεγαλύτερο προβάδισμα στα νησιά Φίτζι, όπου το μερίδιο αγοράς της ανέρχεται στο επιβλητικό 74%, 14% υψηλότερο από ό,τι στην πατρίδα της, την Κορέα. Η Samsung κατέχει επίσης τεράστιο μερίδιο αγοράς στη Σομαλία (71.89%) και στη Γουιάνα (64.72%). Επιπλέον, η Samsung συνεχίζει να αυξάνει το μερίδιό της σε ορισμένες χώρες. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, το μερίδιο αγοράς της στη Λιθουανία αυξήθηκε κατά 8.24%, βοηθούμενη από τη σταυροφορία της χώρας κατά των Κινέζων κατασκευαστών λόγω ανησυχιών που σχετίζονται με την άμυνα.

Samsung Smartphone Market Leaders 95 Countries

Η Samsung συνεχίζει να δυσκολεύεται στην Κίνα, όπου έχει ένα μικροσκοπικό μερίδιο αγοράς 1.78%. Βέβαια, δεν είναι τόσο άσχημα όσο ήταν πριν από μερικά χρόνια, όταν το μερίδιο αγοράς smartphone της Samsung στην Κίνα έπεσε κάτω από το 1%, αλλά μάλλον δεν το βλέπουν έτσι τα στελέχη της εταιρείας. Όπως αναμενόταν, οι τοπικοί κατασκευαστές αποτελούν τεράστιο λόγο για τη μικρή παρουσία της Samsung στην Κίνα.

Η Apple συγκεντρώνει επίσης μεγάλη προσοχή εκεί, καθώς το iPhone μάλλον δεν θεωρείται τόσο μεγάλο σύμβολο κύρους σε καμία χώρα όσο στην Κίνα. Η Apple λαμβάνει επίσης πολλή αγάπη στην Ιαπωνία, όπου κατέχει μερίδιο αγοράς 69.8%, ενώ η Samsung κατέχει μόλις 6,l.4%.

Με 59.9%, η Apple κατέχει επίσης την πλειοψηφία του μεριδίου αγοράς στις ΗΠΑ. Η θέση της Samsung στις ΗΠΑ δεν είναι τόσο κακή όσο στην Ιαπωνία ή την Κίνα, αλλά με μερίδιο 26.8%, υπολείπεται σημαντικά της εταιρείας από το Cupertino στην αγορά smartphone. Η Apple έχει επίσης προβάδισμα και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και έχει σημειώσει αύξηση πωλήσεων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.