Η Samsung και η Google δημιούργησαν το Immersive Audio Model and Formats (IAMF), το οποίο πρόκειται να φέρει επανάσταση στη βιομηχανία ήχου, αμφισβητώντας το καθιερωμένο πρότυπο Dolby Atmos.

Το IAMF, που παρουσιάστηκε πέρυσι, προσφέρει μια ξεχωριστή μορφή 3D ήχου ανοικτού κώδικα, εξαλείφοντας τα τέλη αδειοδότησης και μειώνοντας ενδεχομένως το κόστος για τους καταναλωτές.

Οι ικανότητές του που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη ενισχύουν την ακρίβεια του ήχου, τοποθετώντας τον μοναδικά μέσα στις σκηνές για μια πιο ρεαλιστική ηχητική εμπειρία.

Τα εξατομικευμένα χαρακτηριστικά του IAMF των Samsung και Google επιτρέπουν στους χρήστες να προσαρμόζουν συγκεκριμένα στοιχεία ήχου, όπως η σαφήνεια των διαλόγων, ανάλογα με το περιεχόμενο που απολαμβάνουν.

Η τεχνολογία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στις τηλεοράσεις και τα ηχοσυστήματα της Samsung το 2024, υποσχόμενη συμβατότητα προς τα πίσω με εξοπλισμό παλαιότερης γενιάς μέσω ενημερώσεων υλικολογισμικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιρροή του IAMF επεκτείνεται και στις πλατφόρμες περιεχομένου, με αναφορές που δείχνουν ότι το YouTube θα ενσωματώσει υποστήριξη IAMF αργότερα φέτος.

Αυτή η στρατηγική κίνηση θα μπορούσε να εκλαϊκεύσει περαιτέρω την τεχνολογία, εμπλουτίζοντας τις ηχητικές εμπειρίες των καταναλωτών διαδικτυακού περιεχομένου.

Καθώς η Samsung τοποθετεί το IAMF ως σημαντικό παίκτη στην αρένα του 3D spatial audio, ο χαρακτήρας του ανοιχτού κώδικα, τα εξατομικευμένα χαρακτηριστικά και οι εξελίξεις συμβατότητας πρόκειται να επαναπροσδιορίσουν τις ηχητικές εμπειρίες για τους καταναλωτές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.