Η Samsung φαντάζεται ένα μπροστινό τετραπλό camera setup για smartphones που έχει σχεδιαστεί ειδικά για infrared photography, προβαίνοντας μάλιστα πρόσφατα στην κατοχύρωση πατέντας όσον αφορά τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Δυο από τους φακούς που αποτελούν μέρος του setup έχουν θετική διαθλαστική ισχύ, ενώ ένας από αυτούς έχει αρνητική διαθλαστική ισχύ. Ο τέταρτος φακός, μπορεί να έχει είτε διαθλαστική ισχύ, με την πατέντα να περιγράφει και μια ομάδα φακών ικανή να μετακινείται μεταξύ του τρίτου και τέταρτου module για τους σκοπούς της υπέρυθρης φωτογραφίας.

Η Samsung ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία μπορεί να ενσωματωθεί σε smartphones, laptops και wearable gadgets και σε πλήθος άλλων ηλεκτρονικών προιόντων τεχνολογίας. Το κύριο πλεονέκτημα μιας τέτοιας λύσης σε σχέση με τα πιο συμβατικά camera setups, είναι ότι είναι πολύ πιο γρήγορο και επακριβές όσον αφορά εφαρμογές αναγνώρισης προσώπου. Μια τέτοια κάμερα, θα μπορεί να προβεί στην εγγραφή του φωτός τόσο του ορατού όσο και του αόρατου φάσματος.

Αν και δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι η νέα τεχνολογία θα καταφθάσει κάποτε στην αγορά, η Samsung έχει κάνει σημαντικά βήματα είναι η αλήθεια στο χώρο της φωτογραφίας τα προηγούμενα χρόνια, με το Galaxy S10 να λέγεται ότι θα καταφθάσει με τουλάχιστον πέντε κάμερες.  Η εταιρεία πειραματίζεται και με κάμερες τριών διαστάσεων σαν αυτές που συναντούμε στις δυο τελευταίες γενιές των iPhones αν και δεν θέλει να καταφύγει σε εγκοπή προκειμένου να το πετύχει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.