Αν αναρωτηθήκατε ποτέ για την ιστορία πίσω από το design των πιο πρόσφατων και κορυφαίων ναυαρχίδων της Samsung – τα Galaxy S22, αυτό το άρθρο θα απαντήσει – ίσως – κάθε σας ερώτηση. Η ομάδα μάρκετινγκ της νοτιοκορεάτικης εταιρείας επαινεί βασικά την ομάδα σχεδιασμού της με τέτοιο τρόπο ποτ αν δεν δουλεύεις πάνω στο μάρκετινγκ μπορεί να μην καταλάβεις πολλά από όσα λένε. Εμείς πάντως προσπαθήσαμε να τα πούμε όσο πιο απλά μπορούσαμε, άρα ίσως καταλάβεις περισσότερα από όσα περιμένεις.

Η ουσία της πρωτοτυπίας: “Η Samsung πάντα φιλοδοξούσε να αναπτύξει μια απλή και επίπεδη μορφή που εναρμονίζει την τεχνολογία και το σχεδιασμό χωρίς να εκθέτει τα όρια μεταξύ τους. Με ομαλές, όμορφες γραμμές που μοιάζουν με την καμπυλότητα των αμμόλοφων, το μέτρο και η σταθερότητα συνυπάρχουν στην απλοποιημένη μορφή της σειράς Galaxy S» – λέει ο συντάκτης του κειμένου που δημοσίευσε η εταιρεία.

Ωραίο αυτό, αλλά το κείμενο περιέχει διάφορες περίεργες αναφορές, όπως η “τολμηρή γεωμετρία” που σύμφωνα με την εταιρεία αφορά τη “φιλοσοφία του σχεδιασμού” που “δίνει προτεραιότητα στην αποτύπωση μόνο των πιο ουσιαστικών στοιχείων προκειμένου να εδραιωθεί μια μοναδική ταυτότητα” – μοναδική αλλά διαφορετική μεταξύ των Samsung Galaxy S22/S22+ και του S22 Ultra, ίσως.

Το επόμενο σημείο είναι ο “απρόσκοπτος συνδυασμός” που αφορά τα Galaxy S22 και S22+ που έχουν μία νέα πρόσθετη γραμμή η οποία διαχωρίζει το module από το σώμα τους, σε αντίθεση με τους προκατόχους τους όπου ο “απρόσκοπτος συνδυασμός” ήθελε το module να αποτελεί μέρος του σώματος. Αλλά στην ουσία η διαφορά είναι η εξής, τα S21 έχουν “ενσωματωμένο” module, ενώ τα S22 έχουν module που έχει ίδιο χρώμα με το πλαίσιο.

Η ενότητα που μιλά για το design του Samsung Galaxy S22 Ultra δεν προσπαθεί να κρύψει ότι κληρονόμησε την “απλή αλλά στιβαρή σχεδιαστική ταυτότητα” της σειράς Galaxy Note. Περιγράφει επίσης πώς η εταιρεία “ελαχιστοποίησε το μέγεθος της κάμερας βελτιστοποιώντας τη σχεδίασή της”.

Υπάρχουν επίσης ορισμένες πληροφορίες σχετικά με το ότι το S Pen είναι ευχάριστο στη χρήση, λόγω του χαμηλότερου latency, καθώς και ορισμένων νέων λειτουργιών στο One UI – επειδή η “σχεδίαση” μπορεί να σημαίνει και σχεδιασμό λογισμικού.

Προς το τέλος, η Samsung με ενθουσιασμό υπόσχεται ότι “στο μέλλον θα συνεχίσει να δημιουργεί καινοτόμες εμπειρίες που αντικατοπτρίζουν τις μεταβαλλόμενες εποχές, σπάνε τα υπάρχοντα όρια και ξεπερνούν τα όρια του τι μπορούν να κάνουν τα smartphone”.

Όλα αυτά είναι μόνο μερικά αποσπάσματα, αλλά ολόκληρο το “Design Story” των Samsung Galaxy S22 σας περιμένει στην πηγή. Και αν ενδιαφέρεστε για τις νέες ναυαρχίδες της Samsung, ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ως κατοχος s8 και “fan boy” της Samsung εχω να πω οτι ολα τα s22 ειναι ο ορισμος της κακογουστιας. Ψαχνω να αλλαξω το s8 μονο επειδη μου εσπασε η οθονη Και Δεν Βρισκω!
    Οτι και να λενε τα tech bois 1000 ευρω αυτα τα κινητα δεν αξιζουν. Ζητείται εναλλακτική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.