Η Samsung έχει μια ενδιαφέρουσα λύση για να αποτρέψει την είσοδο σκουπιδιών στα foldable smartphone της, καθώς οι μεντεσέδες είναι επενδεδυμένοι με βούρτσες που μοιάζουν με σκούπα για να εμποδίζουν και να απομακρύνουν αποτελεσματικά τη βρομιά. Τώρα, αποδεικνύεται ότι αυτή η καινοτομία μπορεί να είναι η αιτία ενός σοβαρού προβλήματος στο Samsung Galaxy Z Fold 4.

Ορισμένοι χρήστες του reddit, ο leaker Evan Blass, και μερικοί χρήστες του Twitter, ανέφεραν ότι δεν μπορούν να ανοίξουν πλήρως το Galaxy Z Fold 4. Μερικοί από αυτούς αναφέρουν ότι φταίνε οι βούρτσες. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται ότι οι τρίχες ή/και η κόλλα που χρησιμοποιείται για να κρατήσει τις τρίχες στη θέση τους χαλαρώνουν με την πάροδο του χρόνου. Η κόλλα και οι τρίχες εμποδίζουν στη συνέχεια τον μεντεσέ από το να ανοίξει πλήρως.

Ο redditor ahmed1smael έφτασε στο σημείο να ανοίξει τη δική του συσκευή, αφού η Samsung αρνήθηκε να την επιδιορθώσει στο πλαίσιο της εγγύησης, επικαλούμενη “μια γρατζουνιά στον μεντεσέ”. Ο χρήστης ισχυρίστηκε ότι μπόρεσε να ανοίξει πλήρως τη συσκευή μετά την αφαίρεση των τριχών που είχαν κολλήσει στον μεντεσέ.

Μια θεωρία φαίνεται να είναι ότι η κόλλα της βούρτσας λιώνει σε θερμά περιβάλλοντα ή όταν η συσκευή θερμαίνεται για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, π.χ. κατά τις μεγάλες περιόδους gaming. Ο χρήστης του Twitter Stephen Amos ανέφερε ότι το Samsung Galaxy Z Fold 4 σταμάτησε να ανοίγει πλήρως αφού η συσκευή βρέθηκε κοντά σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό.

Εντωμεταξύ, ο redditor Only_One_Left_Foot ισχυρίστηκε ότι έπαιζε παιχνίδια για λίγα λεπτά και σταμάτησε να παίζει όταν παρατήρησε ότι η συσκευή ζεστάθηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, την επόμενη φορά που προσπάθησε να ανοίξει τη συσκευή αυτή κόλλησε στις 90 μοίρες και είχε μια απαίσια “πολτώδη αίσθηση”.

Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να είναι ένα πρόσφατο πρόβλημα του Samsung Galaxy Z Fold 4, καθώς υπάρχουν αρκετές καταγγελίες χρηστών σχετικά με το πρόβλημα των τριχών και της κόλλας από τουλάχιστον ένα χρόνο πριν. Επίσης, το πρόβλημα δεν φαίνεται να περιορίζεται μόνο στο Galaxy Z Fold 4. Εξάλλου, κάθε συσκευή Galaxy Z Fold από το αρχικό Galaxy Fold και μετά χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα βούρτσας στον μεντεσέ.

Ένας χρήστης του reddit σημείωσε ότι είχε το ίδιο πρόβλημα με το Galaxy Z Fold 3. Όπως αναφέρει, το foldable smartphone σταμάτησε να ανοίγει πλήρως και γινόταν όλο και πιο “σφιχτό”, μέχρι που που τελικά άκουσε ήχο σπασίματος και έσπασε η εσωτερική οθόνη. Αφού παρατήρησε τον μεντεσέ, μπορούσε να δει τις τρίχες να κρέμονται με κόλλα.

Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα, από αμέτρητες αναρτήσεις στο reddit που χρονολογούνται μήνες ή και χρόνια πριν και αφορούν Galaxy Z Fold 3 και Z Fold 2 που παρουσίαζαν το ίδιο πρόβλημα. Δεν είναι σαφές πόσο διαδεδομένο είναι το ζήτημα. Ωστόσο, το γεγονός ότι ορισμένοι κάτοχοι παλαιότερων συσκευών Fold αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα υποδηλώνει ότι δεν πρόκειται για κάτι μεμονωμένο, αλλά για χρόνιο ελάττωμα των foldable.

Δεν είναι επίσης σαφές αν το πρόβλημα αυτό επηρεάζει το Samsung Galaxy Z Fold 5, καθώς προς το παρόν δεν έχουν εντοπιστεί αντίστοιχες αναφορές για το νεότερο foldable smartphone της νοτιοκορεάτικης εταιρείας. Η Samsung προανήγγειλε έναν λεπτότερο μεντεσέ στο τελευταίο foldable της, αλλά δεν ανακοίνωσε καμία βελτίωση στη βούρτσα που κρατάει τη βρομιά μακριά από το μεντεσέ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και έχω το 4 αλλά επειδή δεν είναι συσκευή που δουλεύει στις συνθήκες εργασίας μου, κάθεται στο σπίτι και βγαίνει τα ΣΚ και καμιά καθημερινή.
    Καλό και ωραίο gadget (βασικά είναι πολυεργαλιο αλλά δεν μπορεί σε σκόνες, άρα κυρίως είναι για γραφειάδες και ανάλογες εργασίες) αλλά με αυτά που ακούω δεν ξέρω αν θα ξανά πάρω από Sammy fold.
    Το προσέχω πολύ αφού ακόμη το εσωτερικό φιλμ προστασίας δεν το έχω αλλάξει μετά από 16 μήνες περίπου που το πήρα, αλλά αν έχουμε και τέτοια θέματα…. την βάψαμε .
    Πάντως πέρα από την πλάκα, έχω περιέργεια με την χρήση που του κάνω, να δω πόσο θα αντέξει.

  2. Εκεί που γράφω “την βάψαμε” είχα βάλει κάποια emojis αλλά δεν περνάνε στο σχόλιο, κρίμα, τουλάχιστον με αυτά που διαβάζουμε να το ρίξουμε και λίγο στην πλάκα.
    Για αυτό από κάτω γράφω “Πάντως πέρα από την πλάκα”, άσχετα όσοι είχαν και την έπαθαν, μόνο στο χαβαλε δεν παίρνουν αυτές τις παθογένειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.