Τα μελλοντικά τηλέφωνα της Samsung μπορεί να μην τρέχουν πλέον Android, αλλά ένα νέο λειτουργικό σύστημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στα εργαστήρια της Google εδώ και μερικά χρόνια. Ονομάζεται Fuchsia OS και όπως αποκαλύφθηκε νωρίτερα φέτος η νοτιοκορεάτικη εταιρεία έχει συμβάλει στην ανάπτυξη του.

Νεότερη φήμη θέλει τη Samsung να έκανε μερικά βήματα μπροστά και να αποφάσισε να αφήσει πίσω της το Android υπέρ του Fuchsia. Ωστόσο, αυτή η μετάβαση δεν θα γίνει σύντομα, ούτε γρήγορα.

Η πηγή διευκρινίζει ότι θα χρειαστούν μερικά χρόνια πριν η Samsung υιοθετήσει αυτό το νέο λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα από τη Google. Και είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν το Fuchsia OS θα συνοδεύεται από το One UI ή άλλο ιδιόκτητο skin της Samsung.

Η μετάβαση από το Android στο Fuchsia δεν είναι κάτι που η Samsung σχεδίασε μόνη της, αλλά μάλλον είναι μέρος του γενικού σχεδίου της Google για τη μετάβαση σε μια νέα πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από την αρχή. Σε αντίθεση με το Android, το Fuchsia δεν χρησιμοποιεί τον πυρήνα του Linux, αλλά τον νέο κώδικα που ονομάζεται Zircon.

Η Google αναπτύσσει το Fuchsia OS για να λειτουργεί σε μια μεγάλη ποικιλία έξυπνων προϊόντων, από wearables έως smartphone, tablet, υπολογιστές, και IoT. Χρησιμοποιήθηκε ήδη στο Nest hub, στα πλαίσια πιλοτικών δοκιμών.

Αυτό δείχνει ότι μπορεί η Samsung να μην σταματήσει στα smartphones, αλλά να προχωρήσει στη χρήση του Fuchsia OS στα ρολόγια της – που τώρα τρέχουν το ανανεωμένο Wear OS που βοήθησε να αναπτυχθεί, στις τηλεοράσεις της, και όλες τις άλλες έξυπνες συσκευές της.

Η μετάβαση από το ένα λειτουργικό στο άλλο απαιτεί πολύ δουλειά και δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία. Οπότε, θα χρειαστεί να περιμένουμε χρόνια μέχρι η νοτιοκορεάτικη εταιρεία να ολοκληρώσει την αλλαγή του Android με το Fuchsia OS.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.