Δεν είναι μυστικό ότι η Samsung διερευνά όλα τα είδη μορφών για τις επαναστατικές αναδιπλούμενες οθόνες της. Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία παρουσίασε αρκετές νέες ιδέες που βασίζονται στην τεχνολογία αναδιπλούμενης οθόνης στην CES 2022.

Ακόμα κι έτσι, τα προϊόντα που παρουσίασε η Samsung στην CES φαίνεται να χαράζουν μόνο την επιφάνεια του τι είναι δυνατό να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αναδιπλούμενης οθόνης.

Η Samsung έχει στο μυαλό της ακόμα πιο περίεργα design και ένα τέτοιο σχέδιο εγκρίθηκε πρόσφατα και δημοσιεύτηκε από τον World Intellectual Property Organization (WIPO).

Τα έγγραφα του WIPO αποκαλύπτουν μια “πολυπτυσσόμενη ηλεκτρονική συσκευή” σχεδιασμένη από τη Samsung που μοιάζει με μετατρέψιμο φορητό υπολογιστή που έχει αποσπώμενη οθόνη, εκτός από το ότι η τελευταία μπορεί να διπλωθεί.

Παρόμοια με άλλους μετατρέψιμους φορητούς υπολογιστές με αποσπώμενη, μη αναδιπλούμενη οθόνη, αυτή η μοναδική πτυσσόμενη συσκευή που σχεδιάστηκε από τη Samsung διαθέτει δύο κύρια εξαρτήματα: μια οθόνη και μια βάση πληκτρολογίου.

Αυτό που είναι μοναδικό στη συσκευή της Samsung – εκτός από την αναδιπλούμενη οθόνη, είναι ότι έχει μια βάση πληκτρολογίου που μπορεί να χωριστεί στη μέση. Το πάνω μισό της συσκευής, δηλαδή η αναδιπλούμενη οθόνη, έχει μια συμβατική αναλογία διαστάσεων όταν ξεδιπλώνεται και συνδέεται με το κάτω μισό μέσω μερικών μεντεσέδων.

Παραδόξως, το κάτω μισό του πληκτρολογίου μπορεί επίσης να χωριστεί στα δύο, με κάθε μισό να φέρει τη δική του μπαταρία και κυκλώματα εισόδου — αν και μόνο το μισό κρύβει έναν επεξεργαστή και έναν μικροελεγκτή.

Θεωρητικά, αυτή η μετατρέψιμη συσκευή θα μπορούσε να έχει 4 φορές μικρότερη επιφάνεια όταν διπλώνεται και αποσπάται, καθιστώντας την εξαιρετικά συμπαγή και εύκολη στη μεταφορά. Και, φυσικά, το επάνω μισό θα μπορούσε πάντα να χρησιμοποιηθεί ως ένα μεγάλο αναδιπλούμενο tablet όταν δεν έχει συνδεδεμένο το φυσικό πληκτρολόγιο.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή η μυστηριώδης πολυπτυσσόμενη συσκευή Samsung θα κυκλοφορήσει, καθώς οι εφαρμογές WIPO δεν μετατρέπονται πάντα σε πραγματικά προϊόντα.

Ωστόσο, αυτή η εφαρμογή σίγουρα μας δίνει μια καλύτερη ιδέα για το είδος των όσων εξερευνά η Samsung. Η αίτηση κατατέθηκε τον Ιούλιο του 2021 και δημοσιεύτηκε από τον WIPO πριν λίγες ώρες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.