Η Samsung είναι ένας από τους λίγους κατασκευαστές smartphone παγκοσμίως που κατασκευάζει τα δικά της chipset. Ωστόσο, σε αντίθεση με την Apple, ο γίγαντας της Νότιας Κορέας χρησιμοποιεί επίσης chip από την Qualcomm και την MediaTek.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η εταιρεία πρόκειται να κάνει μια αλλαγή στη στρατηγική της για τη χρήση επεξεργαστών στα smartphone της, καθώς στοχεύει να αυξήσει τη χρήση των δικών της chip, των Exynos.

Σύμφωνα με τη νέα αναφορά, η Samsung Electronics επικεντρώνεται στα smartphone της σειράς Galaxy A και της σειράς Galaxy M. Με αυτό, η εταιρεία υπαινίσσεται ότι στρέφει την προσοχή της από τις ανεπτυγμένες χώρες προς τις αναδυόμενες αγορές.

Η αναφορά προσθέτει ότι ως μέρος αυτής της στρατηγικής, ο γίγαντας της Νότιας Κορέας πρόκειται επίσης να αυξήσει τη χρήση των δικών του chipsets σε smartphone μεσαίας και χαμηλής κατηγορίας.

Σύμφωνα με αυτό, η Samsung χρησιμοποίησε τον επεξεργαστή Exynos 850 στο νέο smartphone Galaxy A13 4G στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Το Galaxy A13 5G έχει ήδη κυκλοφορήσει, τροφοδοτούμενο από τον επεξεργαστή MediaTek Dimensity 700.

Όπως δηλώνει ξεκάθαρα το όνομα, το Galaxy A13 είναι ο διάδοχος του Galaxy A12, το οποίο απέστειλε 51.8 εκατομμύρια μονάδες το 2021. Με αυτό, έγινε το μοντέλο smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο και το πρώτο smartphone που πούλησε πάνω από 50 εκατομμύρια μονάδες.

Το Samsung Galaxy A13 χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή MediaTek Helio P35 και ως εκ τούτου έπαιξε σημαντικό ρόλο στην άνοδο του μεριδίου αγοράς της MediaTek. Με το A13 4G που έχει τον Exynos 850 η εταιρεία επιδιώκει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς των Exynos.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.