Η Samsung έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα περισσότερες πληροφορίες για την AI camera στη σειρά Galaxy S10. Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι οι Ultra Wide lens το μυστικό για τη λήψη εξαιρετικών φωτογραφιών με τα νέα της smartphones.

Τα Samsung Galaxy S10e, Galaxy S10 και Galaxy S10+ εξοπλίζονται με κάμερα στο πίσω μέρος των 16MP που διαθέτει Ultra Wide lens. Και τα τρία τηλέφωνα έρχονται με μια κύρια κάμερα των 12MP με μεταβαλλόμενο διάφραγμα, ενώ τα Galaxy S10 και S10+ διαθέτουν μια 12MP camera με 2x optical zoom. Οι Ultra wide κάμερες στη σειρά Galaxy S10 μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το Live Focus και τα Panorama features. Το πρώτο επιτρέπει την προσαρμογή των επιπέδων του bokeh (blur) effect στα πορτραίτα.

Φωτογραφία από τον Ultra Wide lens του Samsung Galaxy S10

Η Samsung βελτίωσε την σταθερότητα των video που εγγράφονται με την χρήση ενός Galaxy S10 χάρη στο νέο Super Steady feature. Μια τεχνολογία γνωστή ως VDIS (Video Digital Image Stabilization) προβλέπει πως τα αντικείμενα σε ένα video μετακινούνται  λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της πραγματικής εγγραφής. Προβλέποντας αυτές τις μετακινήσεις εκ των προτέρων, η κάμερα μπορεί να προβεί στις αναγκαίες προσαρμογές για να σταθεροποιήσει καλύτερα τα βίντεο που εγγράφονται. Η εταιρεία πιστώνει στους  Ultra Wide φακούς τη δυνατότητα εισαγωγής του feature Super Steady. Μάλιστα, ένα μέλος της ομάδας που συμμετείχε στην ανάπτυξη των καμερών των Galaxy S10 προτείνει να επιλέξετε το normal mode για σκηνές με λιγότερη δράση που εγγράφονται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Για πιο φωτεινές σκηνές με μεγαλύτερη κίνηση, το Super Steady είναι το ιδανικό.

Η Samsung χρησιμοποιεί την AI για να κάνει optimize τις φωτογραφίες των χρηστών

Φυσικά, οι σημερινές κάμερες των smartphones πρέπει να έχουν  Artificial Intelligence (AI). Και αυτός είναι ο λόγος που τα Galaxy S10 διαθέτουν ένα  neural processing unit (NPU) που λειτουργεί σε ταχύτητες πιο γρήγορες από το CPU του τηλεφώνου, βοηθώντας έτσι τους διάφορους αλγορίθμους μηχανικής μάθησης. Η NPU στις νέες Galaxy S10 συσκευές, θα κάνει optimize τα camera settings για 30 διαφορετικές κατηγορίες.

Η AI επίσης χρησιμοποιείται για το Samsung Shot Suggestion feature. Βασισμένο σε μια database με περισσότερες από 100 εκατομμύρια φωτογραφίες από χρήστες Samsung συσκευών,  το Shot Suggestion δίνει tips για το πως να βελτιώσεις τη σύνθεση μιας φωτογραφίας. Αυτό επιτυγχάνεται με το να σου προτείνει πως οι άνθρωποι θα σταθούν, τα ζώα, τα οχήματα.

Μέλη της ομάδας που ανέπτυξαν την κάμερα στα Galaxy S10

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.