Η Samsung ανακοίνωσε τα νέα της foldable smartphones, πριν λίγες ημέρες. Τώρα, η εταιρεία δημοσίευσε ένα infographic που παρουσιάζει αναλυτικά πόσο και με ποιον τρόπο τα Samsung Galaxy Z Fold 5 και Galaxy Z Flip 5 είναι βελτιωμένα σε σύγκριση με τους προκατόχους τους.

Αρχικά, στο Galaxy Z Fold 5 ανέβασε τη φωτεινότητα της εσωτερικής οθόνης στα 1.750nits, από τα 1.200nits του Galaxy Z Fold 4. Έπειτα, χάρη στον νέο waterdrop μεντεσέ (Flex Hinge) κατάφερε να μειώσει όσο γίνεται την πτυχή στο κέντρο της εσωτερικής εύκαμπτης οθόνης. Σύμφωνα με την εταιρεία, κατάφερε να φτάσει τη μικρότερη καμπύλη στον κόσμο στο κέντρο της οθόνης, όταν η συσκευή είναι διπλωμένη (1.6R).

Επιπλέον, σχεδίασε με τέτοιο τρόπο το τμήμα της συσκευής στο σημείο του μεντεσέ ώστε να διατηρεί την οθόνη σε κλήση, αντί να την τσακίζει. Έτσι, κατάφερε να μηδενίσει το κενό μεταξύ των τμημάτων του foldable smartphone όταν είναι διπλωμένο και να κάνει σχεδόν ανύπαρκτη την πτυχή.

Samsung Galaxy Z Fold 5 and Z Flip 5 Better

Παραμένοντας στο Samsung Galaxy Z Fold 5, η εταιρεία αναφέρει ότι έχει ενισχύσει την εσωτερική οθόνη και την κατασκευή της συσκευής. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, το νέο της bookstyle foldable smartphone αντέχει 200.000 αναδιπλώσεις σε φυσιολογικές θερμοκρασίες, 150.000 αναδιπλώσεις σε υψηλές θερμοκρασίες 60°C, και 30.000 αναδιπλώσεις σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες -20°C.

Το τελευταίο πράγμα που αναφέρει ότι βελτίωσε η Samsung στο νεότερο bookstyle foldable smartphone της είναι η under-display κάμερα. Από την UPC πήγε στην UPC Plus με πιο πυκνό panel που κάνει την κάμερα σχεδόν αόρατη και το περιεχόμενο που προβάλλεται πιο ευκρινές.

Samsung Galaxy Z Fold 5 and Z Flip 5 Better

Όσον αφορά το Samsung Galaxy Z Flip 5, εκεί δεν έχουμε πολλά να πούμε. Αρχικά, αύξησε τη μέγιστη φωτεινότητα της εξωτερικής οθόνης από τα 1.200nits στα 1.600nits και όπως όλοι γνωρίζουμε μεγάλωσε την οθόνη δημιουργώντας ένα panel 3.4 ιντσών, από τις 1.9 ίντσες του Galaxy Z Flip 4.

Τέλος, η Samsung έχει εφαρμόσει την ίδια τεχνολογία μεντεσέ με αυτή του Z Fold 5 και στο clamshell foldable smartphone της, με τη διαφορά ότι η καμπύλη είναι 1.9R αντί για 1.6R, γι’ αυτό και υπάρχει ένα μικρό κενό μεταξύ των τμημάτων της συσκευής όταν είναι διπλωμένη.

Samsung Galaxy Z Fold 5 and Z Flip 5 Better

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.