Η Samsung εργάζεται στον πρώτο της αισθητήρα κάμερας ISOCELL με χρωματικό μοντέλο RGBW, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο που φιλοξενείται από την TECNO Mobile. Ο αισθητήρας ονομάστηκε ISOCELL GWB και θα κυκλοφορήσει με ανάλυση 64MP, παρά το γεγονός ότι προηγούμενες φήμες έλεγαν πως έχει ανάλυση 50MP.

Ο ISOCELL GWB παρουσιάστηκε από τον Αντιπρόεδρο και Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης της Samsung Electronics China, ο οποίος τον αποκάλεσε ως τον αισθητήρα εικόνας που μοιάζει με το ανθρώπινο μάτι.

Αυτό κατέστη δυνατό μέσω του μοτίβου έγχρωμου φίλτρου RGBW, στο οποίο ένα νέο λευκό pixel βελτιώνει την ευαισθησία του αισθητήρα στο φως για καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό, ενώ παράλληλα ενισχύει την ακρίβεια των χρωμάτων.

Η Samsung έχει αναπτύξει τον ISOCELL GWB σε συνεργασία με την κινεζική εταιρεία smartphone TECNO Mobile, γεγονός που καθιστά πιθανό ότι ο αισθητήρας θα χρησιμοποιηθεί σε ένα smartphone της TECNO το 2022. Ωστόσο, δεν θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από την TECNO.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.