Η Samsung Electronics παρουσίασε ένα νέο IC (integrated circuit) ασφαλείας δακτυλικών αποτυπωμάτων για κάρτες πληρωμών. Το S3B512C είναι η πρώτη λύση chip ασφαλείας all-in-one του κλάδου που διαβάζει βιομετρικές πληροφορίες μέσω ενός αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, αποθηκεύει και επαληθεύει κρυπτογραφημένα δεδομένα με SE που δεν παραβιάζεται, και αναλύει δεδομένα με έναν Secure Processor.

Η ομαδοποίηση τριών ξεχωριστών λειτουργιών σε ένα ενιαίο chip θα βοηθήσει τους κατασκευαστές καρτών να μειώσουν τον αριθμό των chip που απαιτούνται και να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες σχεδιασμού καρτών για βιομετρικές κάρτες πληρωμών. Οι κάρτες με το νέο chip θα επιτρέψουν ταχύτερες και ασφαλέστερες πληρωμές καθώς θα εξαλείψουν την ανάγκη εισαγωγής PIN. Επίσης, οι πιθανότητες για δόλιες συναλλαγές που γίνονται με κλεμμένες κάρτες θα μειωθούν σημαντικά.

Samsung S3B512C

Τα κρυπτογραφημένα δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων αποθηκεύονται σε SE με πιστοποίηση για EMVCo και Common Criteria Evaluation Assurance Level 6+ (CC EAL 6+). Ένας αποκλειστικός αλγόριθμος αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων συνεργάζεται με τον Secure Processor για την ασφαλή και ακριβή επαλήθευση της ταυτότητας του χρήστη. Υπάρχει επίσης μια τεχνολογία κατά της πλαστογράφησης που εμποδίζει τους μη εξουσιοδοτημένους χρήστες να παρακάμψουν το σύστημα ασφαλείας μέσω μέσων όπως τα τεχνητά δακτυλικά αποτυπώματα.

“Το S3B512C συνδυάζει έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, το Secure Element (SE), και τον Secure Processor, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ελέγχου ταυτότητας και ασφάλειας στις κάρτες πληρωμών”, δήλωσε ο Kenny Han, Αντιπρόεδρος System LSI Marketing της Samsung Electronics. “Το S3B512C έχει σχεδιαστεί κυρίως για κάρτες πληρωμών, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε κάρτες που απαιτούν εξαιρετικά ασφαλή έλεγχο ταυτότητας, όπως ταυτότητα φοιτητή ή υπαλλήλου, συνδρομή ή πρόσβαση σε κτίριο.”

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.