Η Samsung ανακοίνωσε το δικό της generative AI μοντέλο, που ονομάζεται Gauss. Το on-device μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης αποτελείται από τα Gauss Language, Gauss Code και Gauss Image. Κάθε μέρος είναι προσαρμοσμένο για συγκεκριμένη εργασία.

Samsung Gauss Generative AI

Το Gauss Language είναι ένα παραγωγικό γλωσσικό μοντέλο που μπορεί να συντάσσει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να συνοψίζει έγγραφα και να μεταφράζει περιεχόμενο. Μπορεί επίσης να επιτρέψει τον πιο έξυπνο έλεγχο συσκευών.

Από την άλλη, το Samsung Gauss Code χρησιμοποιεί τον βοηθό κωδικοποίησης code.i, ο οποίος επιτρέπει στους προγραμματιστές να γράφουν κώδικα εύκολα και γρήγορα, να εκτελούν code definition, καθώς και τη δημιουργία σεναρίων δοκιμής.

Όσον αφορά το Gauss Image είναι ένα γεννητικό μοντέλο εικόνας που μπορεί να δημιουργεί και να επεξεργάζεται εικόνες, να αλλάζει το στιλ τους, ακόμη και να μετατρέπει εικόνες χαμηλής ανάλυσης σε εικόνες υψηλής ανάλυσης.

Το Samsung Gauss ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του Carl Friedrich Gauss, του θρυλικού μαθηματικού που καθιέρωσε τη θεωρία της κανονικής κατανομής γνωστή ως διαδικασία Gauss, η οποία θεωρείται η ραχοκοκαλιά της τεχνητής νοημοσύνης.

Τέλος, το Gauss θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της σειράς Galaxy S24, όταν κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2024. Το Gauss χρησιμοποιείται ήδη από τους υπαλλήλους της Samsung για την ενίσχυση της παραγωγικότητας, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.