Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γνωρίσει την αγωνία που υπάρχει και τον εκνευρισμό που μας συνοδεύει όταν το smartphone μας γλιστρήσει από τα χέρια και πέσει. Δεν είναι μόνο ιδιαίτερα άβολο αλλά και δύσκολο στην επισκευή. Ωστόσο κάτι τέτοιο μπορεί σύντομα να αποτελεί παρελθόν, καθώς η Samsung προέβη μόλις σήμερα, στην επίσημη ανακοίνωση των νέων OLED smartphone panels που ισχυρίζεται ότι δεν μπορούν να σπάσουν. Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση στη θέση του γυαλιού, ενισχυμένου πλαστικού.

Το ενσιχυμένο πλαστικό, είναι ιδιαιτέρως κατάλληλο για φορητές ηλεκτρονικές συσκευές  όχι επειδή απλά δεν σπάει, αλλά και λόγω του ιδιαίτερα μικρού βάρους και της σκληρότητας που παρουσιάζει, χαρακτηριστικά αντίστοιχα του γυαλιού, αναφέρει ο Hojung Kim, General Manager της Samsung Display.

Τα panels μπορούν να ριχθούν από ύψος 1.8 μέτρων και να συνεχίσουν να λειτουργούν ομαλά, χωρίς εμφανή σημάδια καταστροφής. Και αναμένεται να καταφθάσουν σε smartphones της Samsung και άλλων κατασκευαστών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.