Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές του Netflix, με αυτές να χάνουν σήμερα σχεδόν το 1/3 της αξίας τους, λίγο μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου.

Για πρώτη φορά δηλαδή, εδώ και πάνω από μια δεκαετία, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχασε το τρίμηνο συνδρομητές, με το ίδιο να αναφέρει ως αιτία το password sharing, τον αυξημένο ανταγωνισμό, τον πληθωρισμό και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Την τελευταία φορά που το Netflix είχε σημειώσει πτώση συνδρομητών, ήταν τον Οκτώβριο του 2011.Και η αιμορραγία αυτή θα συνεχίσει με το ίδιο να προβλέπει περαιτέρω πτώση της τάξης των 2 εκατομμυρίων συνδρομητών για το τρέχον τρίμηνο που τελειώνει τον Ιούνιο.

Οι μετοχές του Netflix σημειώνουν πτώση πάνω από 25%

Το report δημοσιεύθηκε κατά τη συνεδρίαση του NASDAQ, όπου οι μετοχές του σημείωναν άνοδο κατά 3.18% στα 348.61 δολάρια ανά μετοχή. Αλλά μόλις οι επενδυτές είδαν τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων έριξαν τη μετοχή στα 259 δολάρια. Μαζί με αυτήν, συμπαρασύρθηκαν και οι μετοχές άλλων streaming υπηρεσιών, όπως του Roku, της Disney και του Spotiφυ.

Μάλιστα το ίδιο ανέφερε προς τους επενδυτές: Η αύξηση των εσόδων έχει επιβραδυνθεί σημαντικά. Το streaming συνεχίζει να κερδίζει έδαφος, όπως άλλωστε προβλέψαμε και οι τίτλοι του Netflix είναι αρκετά δημοφιλείς. Ωστόσο η περαιτέρω διείσδυση στα νοικοκυριά σε συνδυασμό με τον αυξημένο ανταγωνισμό αποδεικνύεται δύσκολη και βάζει εμπόδια στα έσοδα. 

Πάντως, από την μεριά του, η υπηρεσία σημειώνει ότι υπάρχουν πολλές προοπτικές ανάπτυξης, καθώς οι μισοί από τους κατόχους συνδέσεων broadband δεν έχουν έναν λογαριασμό στην υπηρεσία.  Σε μια προσπάθεια να μειώσει την πρακτική του password sharing η οποία επηρεάζει τα οικονομικά αποτελέσματα, η υπηρεσία εξετάζει την άνοδο των τιμών σε αυτά τα πακέτα που διαμοιράζονται μεταξύ νοικοκυριών.

Ο αριθμός των paid συνδρομητών σε παγκόσμιο επίπεδο μειώθηκε από τους 221.840.000 σε 221.640.000 από το τέταρτο τρίμηνο του 2021 στο πρώτο του 2022, σε αντίθεση με τις προβλέψεις της Wall Street που μιλούσαν για άνοδο του αριθμού των συνδρομητών κατά 2.7 εκατομμύρια. Το τέλος της υπηρεσίας στη Ρωσία, της στοίχισε άλλους 700.000 συνδρομητές.

Το Netflix ανακοίνωσε επίσης ότι πάνω από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά παγκοσμίως χρησιμοποιούν shared password και ότι σύντομα αυτό θα τελειώσει για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που είναι μπροστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.