Η Huawei αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση αυτή την περίοδο, ως αποτέλεσμα του ban των ΗΠΑ, καθώς πολλοί συνεργάτες της είτε ακυρώνουν, είτε επανεξετάζουν τις σχέσεις τους με το brand. Η εταιρεία έχει καταφέρει να συνεχίσει τη διάθεση νέων συσκευών, αλλά φαίνεται ότι έχουμε το πρώτο ακυρωθέν προιόν. Ο CEO της Huawei, Richard Yu, ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC, ότι δεν μπορούνε να διαθέσουν το PC.

Ο Yu ανέφερε ότι η διάρκεια του ban θα καθορίσει αν η εταιρεία θα μπορεί να διαθέσει ένα νέο Matebook ή όχι. Αλλά πρόσθεσε ότι δεν θα μπορέσει να το κυκλοφορήσει αν η Huawei μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, στη λίστα με τις εταιρείες οι οποίες απαγορεύονται να έχουν συνεργασίες με αμερικανικές εταιρείες.

Η σειρά Matebook της Huawei βασίζεται κατά μεγάλο μέρος σε αμερικανικές εταιρείες για την προμήθεια υλικού, καθώς η Huawei χρησιμοποιεί τους επεξεργαστές της Intel και τα Windows 10 της Microsoft. Υπάρχουν κάποιες εναλλακτικές, όπως την προμήθεια υλικού από άλλες εταιρείες, – πολύ δύσκολο προς το παρόν- ή και χρήση Linux, αλλά σίγουρα οι περισσότεροι δεν θα αγοράσουν ένα Matebook χωρίς Windows.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.