Μπορεί οι τεχνολογικές αγορές να περνάνε κρίση, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την άνοδο της Apple, της οποίας η μετοχή ξεπέρασε έστω για λίγο τα 468 δολάρια. Εχθές, η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού έκλεισε στα 467,53 δολάρια αυξάνοντας την αξία της εταιρείας στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Πριν από περίπου δύο μήνες, η Apple έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία της οποίας η κεφαλαιοποίηση υπερέβη τα 1,5 τρισεκατομμύρια, με την Amazon και τη Microsoft να ακολουθούν. Επιπλέον, ο τεχνολογικός κολοσσός με έδρα το Cupertino ήταν η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που κατάφερε να ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, πριν δύο χρόνια.

Η μετοχή της Apple έπεσε στο χαμηλότερο σημείο της πριν πέντε μήνες, από τότε η εταιρεία είδε την αξία της να αυξάνεται πάνω από 200% και στοχεύει να κλείσει τον μήνα τετραπλασιάζοντας το πλήθος των μετοχών της. Για να το πετύχει αυτό θα διασπάσει την αξία των μετοχών ρίχνοντας τες στο εύρος των 100 δολαρίων. Αυτή η αλλαγή δεν πρόκειται να επηρεάσει την αξία της εταιρείας στην αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.