Η Αφροδίτη εθεάθη με ένα λαμπερό πράσινο φως στον νυχτερινό ουρανό πάνω από τη Σουηδία. Το φαινόμενο που παρατηρήθηκε, είναι παρόμοιο με τις πράσινες λάμψεις που παρατηρούνται περιστασιακά γύρω από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ανατολής και του ηλιοβασιλέματος.

afroditi

Ο φωτογράφος Peter Rosén κατέγραψε την πολύχρωμη λάμψη που προερχόταν από έναν από τους κοντινότερους πλανητικούς μας γείτονες, ενώ παρακολουθούσε την Αφροδίτη να ανατέλλει πάνω από τον ορίζοντα στη Στοκχόλμη τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Ιανουαρίου. Ο λόγος, η ατμόσφαιρά μας και το πως το φως φθάνει σε εμάς λόγω διάθλασης.

Το ορατό φως απαρτίζεται από διαφορετικά μήκη κύματος. Όταν όμως το φως από τον ήλιο διαπερνά την ατμόσφαιρα της Γης, τα επιμέρους μήκη κύματος διαθλώνται από τα μόρια των αερίων. Ωστόσο, με τις κατάλληλες συνθήκες και με τη σωστή γωνία του παρατηρητή , τα μεσαίου μήκους πράσινα μήκη κύματος είναι μερικές φορές τα μόνα χρώματα που φτάνουν στον παρατηρητή επιτρέποντας στο φωτογράφο να καταγράψει το σπάνιο αυτό γεγονός.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.