Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Avast σε πρόσφατη έκθεσή της, αναφέρεται σε μια επιβλαβής εκστρατεία που τρέχει τους τελευταίους μήνες, αποκαλείται UltraSMS και πρόκειται στην ουσία για fake apps που διαμοιράζονται μέσω SMS σε ανυποψίαστους χρήστες.

Οι εφαρμογές που ανακαλύφθηκαν είναι ουσιαστικά πανομοιότυπες στη δομή τους, πράγμα που σημαίνει ότι η ίδια βασική δομή της εφαρμογής επαναχρησιμοποιείται πολλές φορές. Αυτά τα αντίγραφα μεταμφιέζονται ως γνήσιες εφαρμογές μέσω καλά κατασκευασμένων app profiles στο Play Store.

Τα προφίλ διαθέτουν φωτογραφίες και δελεαστικές περιγραφές εφαρμογών μαζί με συχνά υψηλούς μέσους όρους αξιολογήσεων. Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική εξέταση, έχουν γενικόλογες δηλώσεις πολιτικής απορρήτου και διαθέτουν βασικά προφίλ προγραμματιστών, συμπεριλαμβανομένων γενικών διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τείνουν επίσης να έχουν πολυάριθμες αρνητικές κριτικές από χρήστες που αναγνώρισαν σωστά τις εφαρμογές ως απάτες ή έχουν πέσει στην παγίδα της απάτης”, εξηγεί η ομάδα της Avast.

Η πλήρης λίστα βρίσκεται εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.