Και όμως στη σφαίρα της επιστήμης και της φυσικής, η αντιύλη αποτελεί την πιο ακριβή ουσία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ανθρωπότητα. Το κόστος της είναι συνέπεια των πολύπλοκων και περίπλοκων διαδικασιών που απαιτούνται για την δημιουργία της.

Η αντιύλη όταν έρχεται σε επαφή με την ύλη, αλληλοεξουδετερώνονται, καθιστώντας την συναρπαστική αλλά ταυτόχρονα ασταθή και δύσκολα διαχειρίσιμη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η παραγωγή της αντιύλης είναι ένα εχγχείρημα που ξεπερνά τα όρια της τεχνολογίας, παράγεται σε απίστευτα ελάχιστες ποσότητες με επιταχυντές σωματιδίων, όπως ο Μεγάλος Επιταχυντής του Cern, επιταχύνοντάς τα στη ταχύτητα του φωτός πριν τα συνθλίψουν μεταξύ τους.

Οι συγκρούσεις αυτές μαράγουν τα σωματίδια αντιύλης, ενώ η δυσκολία διαχείρισής της αποτελεί ακόμη ένα στοιχεία που συμβάλλει στο κόστος της.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.