Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων, η Apple παραδέχθηκε ότι η smartphone αγορά βρίσκεται σε πτώση στις ΗΠΑ τα τελευταία τρίμηνα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις του δευτέρου τριμήνου να σημειώνουν επιβράδυνση και να ρίξουν την μετοχή της.  Η Apple δηλαδή, έπεσε έξω από τις προσδοκίες της Wall Street πετυχαίνοντας να πουλήσει iPhones αξίας 39.7 δισεκατομμυρίων.

iphone 14 pro prores a16

Τα έσοδα αυτά θα ήταν ακόμη πιο χαμηλά αν δεν προέβαινε σε μια έξυπνη διαφοροποίηση μεταξύ των iPhone 14 Pro και των πιο απλών μοντέλων. Όπως σημειώνει το phonearena.com, κατάφερε να αυξήσει την μέση τιμή πώλησης των iPhone στο ποσό ρεκόρ των 988 δολαρίων, υποβαθμίζοντας παράλληλα τη σειρά mini και εισάγοντας τα πιο ακριβά Plus μοντέλα. Παράλληλα, δημιούργησε ένα μεγάλο κενό μεταξύ των χαρακτηριστικών της Pro οικογένειας και των φθηνότερων iPhones.

Και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro max κυριάρχησαν εις βάρος των iPhone 14. Το μερίδιο των iPhone 14 Pro έφθασε το 60% σύμφωνα με την Statista, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενες εκδόσεις του iPhone όπου τα φθηνότερα μοντέλα ήταν αυτά που κυριαρχούσαν στην αγορά.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Omdia την οποία επικαλείται η The Elec, το μερίδιο των iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max θα φθάσει το 65%. Αν και χρειάστηκε κάποιο χρονικό διάστημα η Apple να αυξήσει την παραγωγή της Pro οικογένειας και να αντιστρέψει το ενδιαφέρον των χρηστών από τα φθηνότερα iPhones στα πιο ακριβά, αυτή τη χρονιά θα το καταφέρει με την κυκλοφορία των μοντέλων επισημαίνουν οι αναλυτές.

Αναμένουν το iPhone 15 Pro Max να πουλήσει περισσότερο, συγκεκριμένα 28.5 εκατομμύρια μονάδες χάρη στην periscope zoom κάμερα που θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε για πρώτη φορά στο εν λόγω μοντέλο, τα σημαντικά μικρότερα bezels και το νέο Apple A17.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.